KÜLTÜR-SANAT-TURİZM

CSA VAKFI’NDAN THE ART OF FİLM MUSİC-NORMAN LUDWİN SEMİNERİ

CSA VAKFI’NDAN THE ART OF FİLM MUSİC-NORMAN LUDWİN SEMİNERİ
"Maymunlar Cehennemi," "Örümcek Adam," "Uzay Yolu" ve "Lost" gibi yapımların bestecisi ve düzenlemecisi Dr. Norman Ludwin’in CSA Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen "Film Müziği Sanatı" semineri Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle buluştu!

Sinemanın büyülü dünyasında film müziğinin rolüne odaklanan "Film Müziği Sanatı" semineri, Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde Pamukkale Filarmoni Derneği işbirliği ile gerçekleşti. Sinema tarihinin en unutulmaz yapımlarından bazılarına katkıda bulunan ünlü besteci ve eğitmen Dr. Norman Ludwin, seminerde sinema ve müziğin ayrılmaz ilişkisini, katılımcılara hem teorik hem de pratik açıdan aktardı.



"Maymunlar Cehennemi," "Örümcek Adam," "Uzay Yolu" ve "Lost" gibi ikonik yapımlarda yer alan müziklerin yaratımına katkıda bulunan Dr. Norman Ludwin, seminerde ilham verici anekdotlar paylaşarak, film müziğinin sahnelerin duygusal gücünü nasıl artırdığını ve hikâyeye olan etkisini örneklerle anlattı. Katılımcılar, film müziğiyle sahnelerin nasıl dönüştürüldüğünü bizzat deneyimleme fırsatı buldu.



Seminer sırasında, Dr. Ludwin, genç müzisyenlere ve film yapımcılarına yönelik tavsiyelerde bulunarak, film müziği alanında kariyer yapmayı hedefleyenlere ilham verdi. Özellikle film müziğinin dijitalleşme sürecinden ve teknolojinin bu sanat dalını nasıl dönüştürdüğünden de bahseden Ludwin, günümüz sinemasındaki film müziği trendlerine dair derinlemesine bilgiler sundu.



Seminer sonrası yapılan soru-cevap oturumunda, katılımcılar merak ettikleri konular hakkında Dr. Ludwin ile birebir etkileşimde bulunma şansı yakaladı. Etkinliğe katılan sinema ve müzik tutkunları, bu eşsiz deneyimin kendilerine hem profesyonel hem de sanatsal açıdan yeni ufuklar açtığını belirtti.



Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de konuk olarak katıldığı seminerde, öğrenciler Ludwin’e sürpriz yaparak "Lost" dizi müziğinin bir bölümünü canlı performans olarak sergiledi.



Seminer sonunda Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu ve Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu, Ludwin adına DOÇEV’e bağışlanan fidanların sertifikasını takdim etti.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon