KÜLTÜR-SANAT-TURİZM

CSA VAKFI’NDAN “DEVRİMLERİ İLE SONSUZA KADAR ATATÜRK VE CUMHURİYET” SERGİSİ

CSA VAKFI’NDAN “DEVRİMLERİ İLE SONSUZA KADAR ATATÜRK VE CUMHURİYET” SERGİSİ
CSA Eğitim ve Kültür Vakfı, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Hanri Benazus’un Atatürk fotoğrafları arşivinden oluşan “Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet” konulu kalıcı fotoğraf sergisini açtı.

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında hazırladığı “Devrimleri ile Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet” konulu fotoğraf sergisi düzenlenen törenle açıldı. Fotoğraf sergisinde Hanri Benazus’un Atatürk fotoğrafları arşivinden oluşan 900 fotoğraflık koleksiyonu beğeniye sunuldu.



Açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Hanri Benazus, CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu, serginin küratörü Derya Yelkenkaya, Abalıoğlu Ailesi ile davetliler katıldı.



Törende konuşan CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu “1. Dünya Savaşı sonunda emperyalist güçlerin işgali ile Osmanlı İmparatorluğu parçalanmış, çökmüştü.  Mustafa Kemal Atatürk ve liderlik ettiği silah arkadaşları, tükenmiş bir imparatorluktan modern ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti yarattılar. Bu sergiyi gezerken, geçmişin izlerini sürerek bugünümüzü ve geleceğimizi daha iyi anlama fırsatı bulacağımızı düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 100 yılında 100 etkinlik projemiz sürüyor. Proje kapsamında Hanri Benazus’un Atatürk fotoğrafları arşivinden oluşan bu koleksiyonu beğeniye sunduk. Kendisine teşekkür ediyoruz. Tüm Denizlilileri sergimize bekliyoruz” dedi.



Ardından söz alan Hanri Bezanus ise ilk kez 900 eserlik bir sergi oluşturduğuna dikkat çekerek, gerçek Atatürk sevdalısı Abalıoğlu Ailesi’ni bu sergiyi pamuk çırçır fabrikalarından dönüştürdüğü ve vakıflarının kullanımına tahsis ettikleri bu binada gerçekleştirdikleri için teşekkür etti ve “Bu benim en büyük eserim” dedi. Atatürk ile olan anısını anlatan Bezanus “Atatürk bana adımı soyadımı sordu. Söyledim. Hiç yadırgamadı. Sen kimsin demedi. Ben Türklüğün ne olduğunu o gün öğrendim” diye konuştu.



Törende son olarak söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ise Abalıoğlu Ailesi ve CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetimine teşekkür etti. Ardından serginin açılış kurdelesi hep birlikte kesildi ve davetliler sergiyi gezdi…





HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon