EKONOMİ

ÇİN VE HİNDİSTAN PAZARINI KAÇIRMAMAK İÇİN NE YAPMALI?

ÇİN VE HİNDİSTAN PAZARINI KAÇIRMAMAK İÇİN NE YAPMALI?
Denizli ihracatta rekorlar kırmaya devam ediyor. Bu rekorlarda koronavirüs pandemisi nedeniyle eski tedarik ağını kaybeden ülkelerin durumu yadsınamaz. Peki, özellikle tekstil sektörünü yakından ilgilendiren kazandığımız Çin ve Hindistan pazarını elimizden kaçırmamak için ne yapmalı? Bez Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güliz Kelleci Denizli Metropol’e açıkladı…

ÖZEL HABER
Denizli ihracatta aylardır rekor üstüne rekor kırıyor. Geçtiğimiz yıllarda 3.5 milyar Dolarlık yıllık ihracat yapan Denizli şimdiden bu rakamı kat be kat geçmiş durumda. Yılsonuna kadar rekorlar devam eder mi? Yıl nasıl kapanır? Bu sorulara yanıt Bez Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güliz Kelleci’den geldi. Kelleci “Piyasada bir hızlanma söz konusu. Bu rakamların çoğu ev tekstilinden kaynaklı. Biz dış giyimciyiz. Pandemi nedeniyle dış giyimde bir yavaşlama vardı. Şimdilerde ise dış giyimde de yukarı doğru bir ivme yakalandı diyebilirim. Çok rahat bir şekilde hedeflenen rakamları yılsonunda bulacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Denizli’nin kırdığı ihracat rekarlarında koronavirüs pandemisi nedeniyle eski tedarik ağını kaybeden ülkelerin durumu da yadsınamaz. Özellikle tekstil sektörünü yakından ilgilendiren kazandığımız Çin ve Hindistan pazarını elimizden kaçırmamak için ne yapmalı? Bez Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güliz Kelleci bu konuyla ilgili de Denizli Metropol’e konuştu. Kelleci “Öncelikle şu an ki durumda Çin’den alımlar durdu. Hindistan COVİD nedeniyle kötüye gidiyor. Bu pazarları kaçırmamak için Gümrük vergileri ve bazı mevzuatları gözden geçirmek gerekiyor. Çünkü yeterli pamuğumuz yok. Biz pamuğu ithal ediyoruz. Gümrük vergileri ve mevzuatların hafifletilmesi gerekiyor. Eğer bu sağlanırsa tabi ki daha da yüksek bir şekilde ihracatımız katlanacaktır” dedi.   

BEZ TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZ KELLECİ’NİN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon