POLİTİKA

CHP’Lİ KARACA, MECLİSTE DENİZLİ’NİN SORUNLARINI ANLATTI

CHP’Lİ KARACA, MECLİSTE DENİZLİ’NİN SORUNLARINI ANLATTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda Denizli’nin sorunları hakkında gündem dışı konuşma yaptı.

CHP’li Karaca konuşmasına; geçtiğimiz pazar günü, Denizli'nin Serinhisar ilçesinde ve Honaz'ın Menteş, Kızılyer, Kaklık ve Dere Çiftlik Mahallelerinde meydana gelen dolu sebebiyle zarara uğrayan tüm çiftçilere, üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.

PAMUK SIKINTISI
Denizli’nin tekstil memleketi olduğunu ve burada ham madde olarak pamuk bulmakta ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Gülizar Biçer Karaca; pamuk üreticisinin desteklenmediği ve alın terinin karşılığını alamadığı için meyve yetiştirmeye başladığını, Pamukkale ve Sarayköy ovalarının artık beyaz örtüyle kaplı olmadığını söyledi ve “Pamuk stratejik ürün olarak ilan edilmeli ve desteklenmelidir” dedi.

SU SORUNU
Denizli Acıpayam, Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinde bir yılı aşkın süredir su sorunu yaşandığını aktaran Karaca “Çiftçilerimiz, Devlet Su İşlerine devredilen sulama birliklerine geçtiğimiz yıl paralarını yatırdılar ancak "Kuraklık var." denilerek su bedellerini ödedikleri hâlde su alamadılar. Geçtiğimiz yıl yeterli su verilmediği için, mısır üretiminde verimlilik azaldı. Tarımla uğraşan çiftçilerimizin sorunlarını giderebilmenin tek çaresi su sorununun çözümü” diye konuştu.

OTOBAN GÜZERGAHI
CHP Denizli Milletvekili Biçer Karaca; Denizli’nin yeşil pasaport denilen “GLOBAL G.A.P sertifikalı ürün” çeşitliliği bakımından birincilik sağlamış olduğunu ve altı yedi yıldır Türkiye birinciliğini hiçbir ile bırakmadığını Denizli-Aydın Otobanının tam da GLOBALG.A.P sertifikalı ürünlerin ekildiği 12 bin dönümlük araziden, tarladan geçirildiğini ve şu an 5 bin dönümlük bölümün otoyol projesiyle heba edilmiş durumda olduğunu iddia etti. Ziraat odaları ve çiftçilerin güzergâhın değişmesi için defalarca başvurmasına rağmen çiftçilerin feryatlarına sessiz kalındığını ileri sürdü.

ULAŞIM SORUNU
Karaca, Denizli-İzmir arasındaki demiryolunun restore edilmesi için yıllardır talepte bulunan tekstil sektörü temsilcilerinin de sesi olarak “Kara yoluyla Alsancak Limanı'na gönderilecek olan ürünler çok pahalıya mal olmakta ve bir centin bile dünya rekabet ortamında çok önemli olduğu bir süreçte maalesef tekstil üreticilerimiz ihracatlarını kara yoluyla yaptıkları için kar etmeleri zorlaşmaktadır” dedi.

ÇARDAK’A TEŞVİK KONUSU
92 firma için altyapısı, üstyapısı hazırlanmış olan Denizli'nin Çardak ilçesindeki organize sanayi bölgesinin hâlâ doğal gaza kavuşamadığını dile getiren Gülizar Biçer Karaca, bütün çevre iller 5. derece teşvik kapsamına alınmışken ve Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm şartlara sahip olmasına rağmen teşvik kapsamına alınmadığını söyledi.

SOSYAL DESTEK ÇAĞRISI
26 Nisan akşamı duyurulan kapanma kararı sonrasında Denizli'nin Kaleiçi esnafı telefonlarını susturmadığını aktaran Karaca, Denizli halkının "Bayram geliyordu, biz çocuklarına bayramlık almak isteyen aileler için hazırlık yaptık, ürünlerimiz elimizde kaldı, çeklerimiz ödenecek, biz ne yapacağız?" diye isyan ettiğini vurguladı. Karaca sözlerinin sonunda “Denizlili müzisyenler, Denizlili tuhafiyeciler, Denizlili ayakkabıcılar, Denizli'nin tüm esnafı, Denizlili taksi şoförleri, Denizlili ulaşım sektöründe çalışan minibüs işletmeleri, Denizlili kahvehaneciler, lokantacılar esnaflar diyor ki: "Madem tam kapanma kararı verdiniz, o zaman tam kapanmanın maliyeti kadar sosyal destek kalkanını da hazırlayın, bize sosyal destekte bulunun."”  diye konuştu.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon