POLİTİKA

CHP'Lİ ESKİ MECLİS ÜYESİ VEFAT ETTİ!

CHP'Lİ ESKİ MECLİS ÜYESİ VEFAT ETTİ!
CHP'li eski meclis üyesi vefat etti! Matematik öğretmeni Mustafa Birol Kaya hayata veda etti!

Uzun yıllar Denizli Ticaret Lisesi'nde matematik öğretmenliği görevinde bulunan, bir dönem CHP'den Denizli'nin Kınıklı Belediyesi Meclis üyeliği yapan sosyal demokrat Atatürkçü eğitimci Mustafa Birol Kaya 78 yaşında hayata veda etti. Tanınmış matematik öğretmeni Kaya; Pamukkale Üniversitesi'ne kuruluşunda kampüs alanı kazandırılması mücadelesinde CHP'li meclis üyesi olarak büyük emeği geçen bir isim olarak biliniyor.

CHP'Lİ ESKİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ!
Mustafa Birol Kaya 1946 yılında Tavas'ın Hırka Köyü'nde doğdu. Cocukluk ve okul yıllarında Muğla Köyceğiz'de yaşadı. Muğla Turgut Reis Lisesi ve Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Türkiye'nin çeşitli illerinde ve uzun yıllar Denizli Ticaret Lisesi'nde Matematik öğretmenliği yaptı. CHP'li eski Kınıklı Belediye Meclis Üyesi, sosyal demokrat Atatürkçü Matematik öğretmeni Mustafa Bir Kaya ögretmen Keriman Kaya ile evli, 3 çocuk ve 5 torun sahibiydi.

PAÜ'NÜN İLK KAMPUS ALANI İÇİN MÜCADELE VERDİ!
CHP'den Kınıklı Belediye Meclis Üyeliği döneminde kuruluş aşamasında olan PAÜ'nün Kınıklı Kampüs Alanı'nın üniversiteye kazandırılmasında büyük mücadele veren Mustafa Birol Kaya bugün ikindi namazına müteakip Tavas'ın Hırka Mahallesi'nde "Hırka Ķöyü Mezarlığı'nda" toprağa verilecek.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon