BABADAĞ

ÇEYİZ SANDIKLARI BABADAĞ’IN SOKAKLARINA TAŞINDI

ÇEYİZ SANDIKLARI BABADAĞ’IN SOKAKLARINA TAŞINDI

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sokaklar resim öğrencileri ile renklendi. Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri ile birlikte düzenlenen projede sokaklar çeyiz sandıklarının kanaviçe desenleriyle boyandı. Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği proje alanını ziyaret ederek, devam eden projeyi yerinde gördü.

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sokaklar renklendi. İlçenin birçok sokağında bulunan renkli evlere ilave olarak bu seferde sokaklara geçmişin izleri taşındı.

Çeyiz Sandığından Sokağa’ projesi ile sokaklara, annelerin nenelerin çeyiz sandıklarında bulunan kanaviçelerin desenleri çizildi. Babadağ Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümünün ortak yürüttüğü projede resim öğrencileri, ilçenin Çarşı Camisi sokağına bir çok desen çizdi. Projenin boya ve malzeme masraflarını Yelin Tekstil sahibi Ümit Yelin karşılarken sokakların canlılığı görenleri mest etti.

BASİAD’DAN PROJE ALANINA ZİYARET

Öğrenciler Babadağ’ın sokaklarına geçmişin Babadağ’a özgü kanaviçe desenlerini çizmeye devam ederken bugün Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) proje alanını ziyaret etti. BASİAD Başkanı Şeref Arpacı ve Yönetim Kurulu üyeleri sokaklarda incelemelerde bulundu. BASİAD tarafından takdirle karşılanan projede Babadağ Belediye Başkanı Ali atlı, ziyaret için BASİAD Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

ÇEYİZ SANDIKLARI PROJEYE İLHAM OLDU

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı projeyle ilgili olarak “Bu isim geçen yıl açılan, Babadağ Tarih Kültür Ve Sanat Müzesi’nde bulunan çeyiz sandığı içerisindeki kanaviçelerden esinlenilerek bulundu. İlçemizin Çarşı Camisi Sokağı’nda bulunan evler beyaza boyanıp üzerine Babadağ’a özgü kanaviçe desenleri ve nakış işlemeleri yapılıyor. Daha önce bu şekilde bir projeye karşılaşılmadı. Geçmişin izlerinin ilçemizin sokaklarına taşınması bizler için büyük anlam ifade ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi; Babadağ, tarihi dokusu, ekonomik birikimi, doğal güzellikleri ile fark yaratan bir ilçe. Bizler de bu proje ile ilçenin bu özelliklerini canlı bir şekilde yaşatmak istedik. Sağolsun Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümü öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hatice Nilüfer Süzen bu projede yanımızda olarak bilgi ve deneyimlerini paylaştı ve ortaya çok güzel bir iş çıktı. Projede emeği geçen Doç. Dr. Hatice Nilüfer Süzen ve öğrencilerine, ayrıca projemize sponsor olan Yelin Tekstil sahibi Ümit Yelin’e teşekkürlerimi sunuyorum. BabaFest’te devam edecek olan projemizi, yerinde ziyaret ederek gözlemleyebilirsiniz.” dedi.


 

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon