EĞİTİM

ÇARDAK OSB MYO “GİRİŞİMCİLİK” TEMASI İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR

ÇARDAK OSB MYO “GİRİŞİMCİLİK” TEMASI İLE GELECEĞE HAZIRLANIYOR
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çardak OSB MYO öğrencilerine yönelik “Girişimcilik” temalı bir etkinlikler gerçekleştirildi.

Çardak OSB MYO öğrencilerine ilk olarak, Pamukkale Teknokent hakkında bilgiler verildi. Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş.  Abdulkadir Kodal mentörlüğünde Pamukkale Teknokent’in; tanıtımı, işleyişi, AR-GE faaliyetleri, sektörel dağılımı, Ar-Ge başvuru süreçleri, TÜBİTAK, KOSGEB destekleri gibi konular ele alındı.

Daha sonra, Abdulkadir Kodal mentörlüğünde öğrencilere patent konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Etkinlikte; patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilleri nedir, neyi korur, patent almanın gerekliliği, patent alma kriterleri, patent ve faydalı model süreci, yurt dışı süreçleri ve hazırlık işlemleri gibi konular öğrencilere anlatıldı.

Öğrenciler, teorik bilginin yanı sıra piyasadaki uygulamaları daha yakından tanımaları amacıyla deneyimli girişimci firma temsilcileri ile bir araya getirildi. Öğrencilerin tecrübe sahibi firma temsilcilerinin deneyimlerinden faydalanmaları sağlandı. Etkinliğin konuşmacıları arasında, yazılım sektöründen Webkent Yazılım CEO'su Yüksel Dursun, Havacılık sektöründen Alya Havacılık ve Uzay CEO'su Serhat Duras yer aldı. Her iki isim de girişimcilik dünyasında kazandıkları deneyimleri ve sektördeki başarı hikayelerini paylaşarak öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Çardak MYO Öğretim Görevlisi ve Aryas Ar-Ge CEO'su Yavuz Sümer firmasının tanıtımını, girişimcilik üzerinde deneyimlerini ve başarılarını öğrencilere aktardı. Öğr. Gör. Yavuz Sümer konuşmalarında genç girişimcilerin kendilerini geliştirmeleri ve yeni fırsatları keşfetmeleri gerektiğinden bahsetti.

Pusat Su Altı Teknolojileri CEO'su Metin Baydarakçı girişimcilik başarı hikayelerini ve girişimcilere yönelik GEKA destekleri hakkında bilgilendirme yaptı.

TEKNOFEST takımları, etkinliklerin merkezinde yer aldılar. Teknoloji ve inovasyon konusunda yarıştıklarını, geleceğin liderleri olma hedeflerini Çardak MYO öğrencilerine anlattılar. Genç mühendisler; elektrikli araçlar, su altı araçları, havacılık, uzay, teknoloji ve inovasyon konularında yetenekleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Etkinlikte, 2023 TEKNOFEST’te; Elektrikli Araç Yarışmasına katılarak dereceye giren ve ödül alan ATAY Takımı Kaptanı Hande Kılıç ve üyeleri, Dikey İnişli Roket Yarışmasına katılan Hazar Takımı Kaptanı Onur Duman ve üyeleri, Savaşan İHA Yarışmasına katılan Algan İHA Takımı Kaptanı Metehan Akıllı ve üyeleri, İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmasına katılan PAUV Takımı Kaptanı Ertuna Özderya ve üyeleri yer aldılar. Takım kaptanları tarafından; takımlarının tanıtımı ve geliştirdikleri ürünlerin Ar-Ge süreçlerini başlangıcından sonuna kadar yaptıkları yolculuk detaylı bir şekilde anlatıldı

Etkinliğin son aşamasında; Pamukkale Teknoket, Hackerspace, Mühendislik Fakültesi, Atay takımı atölyesi, Algan takımı atölyesi gezileri gerçekleştirildi. Çardak MYO öğrencileri, TEKNOFEST takımlarının ürün geliştirme süreçleri içerisindeki; elektrik-elektronik, yazılım, mekanik tasarım ve üretimi konularında bilgi sahibi oldu.

Çardak OSB MYO öğrencilerine yönelik yapılan “Girişimcilik” temalı etkinlik; kampüs gezisi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon