ÇARDAK

ÇARDAK KERVANSARAYI TURİZME NE ZAMAN KAZANDIRILIYOR?

ÇARDAK KERVANSARAYI TURİZME NE ZAMAN KAZANDIRILIYOR?
Denizli’nin Çardak ilçesinde 790 yıllık Çardak Kervansarayı’nda restorasyon çalışmaları tamamlandı. Eski ihtişamına kavuşan kervansaray turizme ne zaman kazandırılacak. Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, girişimlerin sürdüğünü belirtirken, son durumu Metropol’de anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli-Afyonkarahisar yolu üzerinde Çardak ilçesi Saray Mahallesi'nde bulunan ‘Çardak Kervansarayı’nda Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Anadolu Selçuklularının Denizli'de bilinen ilk valisi Honaz vilayeti valisi Esedüddin Ayaz tarafından 1230 yılında yaptırılan kervansaray, mimarisiyle göz kamaştırıyor. ‘Han-ı Abad’ ve ‘Hambat’ olarak da adlandırılan Çardak Kervansarayı, 790 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olması açısından önem taşıyor. Tamamlanan restore çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılan kervansarayın turizme kazandırılması planlanırken, ziyarete ne zaman açılacağı ile ilgili açıklama geldi.

Çardak Kervansarayı'nın tipik Selçuklu sultan hanlarının mimarisini taşıdığını ifade eden Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, Metropol Gündemi programında yaptığı açıklamada “Kesin kabul dediğimiz Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nda eksikler çıktı, onları tamamlıyoruz. Dış avlu kısmı için bir proje hazırladık. Şimdi onu tamamlayarak, önümüzdeki yıl turizme kazandıracağız. Gelen misafirlerimizi ağırlayacağımız bir mekan olacak. Hem Çardak Hanı hem Çardak’ı böylece tanıtma anlamında büyük bir mesafe alacağız. Yöresel ürünlerimizi tanıtacağız. Halı kilim pazarlama, halı üretim tesisleri olarak turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Tur şirketleri ile görüşüyoruz. Yerli ve yabancı turistlerimizi ağırlayacağız. Şu an açık isteyenler gezebiliyor” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon