İLÇELER

ÇAMELİ’DEN DEPREM BÖLGESİNE 13 BİN 500 KÖY EKMEĞİ

ÇAMELİ’DEN DEPREM BÖLGESİNE 13 BİN 500 KÖY EKMEĞİ

Deprem bölgesine yapılan yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan “Bozulmayan yufka ekmek ve bazlamalarımız var. Onlarla ilgili olarak de hemen vatandaşlarımız çalışma yaptılar. 13 bin 500’ün üzerinde köy ekmeği yaptık. Vakumlayarak gönderdik” dedi.



ÖZEL RÖPORTAJ
6 Şubat’ta yaşanan ve ‘Yüzyılın afeti’ olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçeden deprem bölgesine yapılan çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Başkan Arslan “Çamelimiz de bu konuda çok hassas. Biz, 2007 yılında da 5.1 ile kendi bölgemizde bir deprem yaşamıştık. Hemen gönüllü arkadaşlarımız çıktı. 17 kişilik bir ekip yaptık. Hem kaza kurtarma hem de aşçı ekibi şeklinde çalışmamız oldu. Onları hemen Hatay bölgesine sevk ettik. Sayın Valimiz de Hatay’a koordinatör olarak görevlendirilmişti. Onlarla beraber bir aşevi kurularak orada günlük sıcak yemek yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız oldu. Arkadaşlarımız 12 gün görev alarak memleketlerine geri döndüler” diye konuştu.

CENGİZ ARSLAN'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

13 BİN 500 KÖY EKMEĞİ GÖNDERDİK”

Bölgede yaşanan yiyecek sıkıntısına ilişkin de açıklama yapan Başkan Arslan “Bozulmayan yufka ekmek ve bazlamalarımız var. Onlarla ilgili olarak de hemen vatandaşlarımız çalışma yaptılar. 13 bin 500’ün üzerinde köy ekmeği yaptık. Vakumlayarak gönderdik. Onların çok makbule geçtiğini düşünüyoruz. Her ilçe gibi giyilmemiş kıyafetlerle ilgili olarak kapalı spor salonundaki toplanma merkezinde gerek öğretmenlerimiz gerek gönüllü gençlerimiz onların ayrıştırmasını yaptı. İlçedeki bütün tüplü ocakları ve ısıtıcıları satın alarak onları deprem bölgesine gönderdik. AFAD ile koordineli bir şekilde çalıştık. Hangi bölgede hangi ihtiyaçlar varsa onları gönderdik” diye konuştu.

"ÇAMELİLİLER, 7’DEN 70’E DESTEK OLDU”

Bölgede şu anda en büyük ihtiyaçlardan birisinin odun olduğunu ifade eden Başkan Arslan “Çameli, ormanlık bir yapıya sahip. Her mahallemiz, birer TIR odun hazırlayacak şekilde çalışma yaptık. Şu anda 7-8’inci odun TIR’ımızı ihtiyaç olan bölgelere gönderdik. Kooperatif ve birliklerimiz süt konusunda çalışma yaptılar. Vatandaşlarımız, 2-3 günlük sütlerini toplayarak paralarını AFAD ve Kızılay’ın resmi hesaplarına yatırdı. Çamelililer, 7’den 70’e destek oldu. Kahramanmaraş bölgesinden çöp toplama ile ilgili bize talep geldi. Bir ekibimiz şu anda Kahramanmaraş bölgesinde çöp toplama çalışmalarına devam ediyor. Her türlü ihtiyaçlarımızı Çameli halkımızdan sağlayarak AFAD koordinesine ulaştırıyoruz” dedi.

DEVLETİMİZ GÜÇLÜ, BUNUN ALTINDAN KALKACAK”

Deprem bölgesindekilerle görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Arslan “Giyecek ve yiyecek konusunda Türkiye’nin her bölgesinden deprem bölgesine TIR’lar aktı. Gördüğümüz kadarıyla giyecek ihtiyacı çok fazla kalmadı. Yiyecek konusunda da yeteri kadar stoklarının olduğunu söylüyorlar. TV’lerde yardım kampanyası yapıldı ve 115 milyar para toplandı. Devletimiz güçlü, bunun altından kalkacak. Bununla ilgili de Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz gerekli çalışmaları yapıyordur. Biz de bir taraftan vatandaşlar olarak bir tuğla bizden olacak şekilde bundan sonraki yardımlarımızı, Kızılay ya da AFAD’a nakdi olarak yapmamızın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Hangi konularda eksiğimiz varsa bunlarla ilgili çalışma yapacaktır. Deprem bölgesinde ne ihtiyaçsa lütfen bunları toplayalım. Hayır yapmak isteyen vatandaşlarımızın da devletin resmi hesaplarına yatırmaları, orada yapılacak inşaatlara da bir tuğla da onlardan katkı olması konusunda rica ediyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon