EKONOMİ

BAŞKAN MERSİN İŞ DÜNYASINA NEDEN EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ?

BAŞKAN MERSİN İŞ DÜNYASINA NEDEN EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ?
Kısa adı GESİFED olan Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Oktay Mersin, resesyonun Denizli iş dünyasında ciddi anlamda hissedilmeye başladığını belirtirken, Eylül ayını işaret etti… Eylül ayında ne olacak? GESİFED Başkanı Oktay Mersin, Metropol canlı yayınında açıkladı. 

ÖZEL HABER
Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Oktay Mersin Metropol canlı yayınında Metropol Gündemi programına konuk oldu. Mersin, programda resesyon (durgunluk) konusunun Denizli iş dünyasına yansımalarını anlattı.

OKTAY MERSİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Mersin “Avrupa’daki resesyondan Türkiye ve Denizli ciddi anlamda etkilenmeye başladı. Tekstil ve mermer sektörü bu durgunluğu daha çok yaşıyor. İhracat kalemlerinde bu yaşanan durgunluk umarım bir an önce kesilir ve siparişler normal seviyesine döner. Aksi halde ihracatımız düşer. Bu da dövizin tekrar artmasına ve enflasyonun tekrar yükselmesine neden olur cari açıkla birlikte. Turizmle Ağustos ve Eylül ayı ile birlikte bu sıkıntıların çözüleceği söyleniyor. Ama rakamlar ve göstergeler böyle söylemiyor. Eylül ayı ile birlikte biraz daha sıkıntılar olacağı endişemiz var. Bu yüzden ihracatçımız önünü göremez halde. Fiyat tespiti yapamıyoruz. Stok mu yapalım? Emtia mı döviz mi alalım? Döviz borçları var. döviz borcu olan dövizi alıp kenara koyması lazım. O da yapılamıyor dövizin alınıp kenara konulması da istenmiyor çünkü” dedi.  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon