EKONOMİ

BAŞKAN MEMİŞOĞLU DENİZLİ’Yİ VE İHRACATINI ANLATTI

BAŞKAN MEMİŞOĞLU DENİZLİ’Yİ VE İHRACATINI ANLATTI
Türkiye İhracatçılar Meclisi Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu toplantıda Denizli’yi ve kent ihracatını anlattı.

TİM Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. TİM Başkanı İsmail Gülle, ihracat ailesinin Ticaret Bakanı Muş’a talep ve önerilerini aktarma imkanı bulduğu toplantıda yaptıkları çalışmaları, gelecekle ilgili hedef ve beklentileri paylaştı.  TİM Başkan İsmail Gülle’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu da katıldı. Başkan Memişoğlu toplantıda güncel konulara dair görüşleri iletirken, ayrıca Denizli’yi ve kent ihracatını da anlattı.  


TİM Başkanı Gülle toplantıda yaptığı konuşmada “Göreve geldiğimizden bugüne, ihracatçı birliklerimizin başkanları ile ülkemiz ihracatını daha ileriye götürmek için ihracatı ilgilendiren her alanda sorumluluk ve farkındalık hisleriyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2020 yılını, ihracat hedefimizin üstünde, 169,6 milyar dolarla kapattık. 2020’nin dördüncü çeyreğinden itibaren ihracatımızda güçlü bir toparlanma görüldü. Bu ivme 2021’de de artarak devam etti. Temmuz ayı itibarıyla tarihimizde ilk defa 12 aylık periyotta 200 milyar doları aştık. Son 12 ayımızın 10’unda aylık ihracat rekorlarına imza attık. Yılın ilk 8 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artışla 140 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu büyük başarı, değerli başkanlarımızın ve ihracat ailemizin her bir üyesinin eseri. Tüm başkanlarımızı, bu büyük başarılardan dolayı bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon