SARAYKÖY

BAŞKAN KONYA, YÜREK ISITAN İMECEYE ÖNCÜLÜK ETTİ

BAŞKAN KONYA, YÜREK ISITAN İMECEYE ÖNCÜLÜK ETTİ
Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya’nın iş yeri açılışında öncülük ettiği yardımlaşma kampanyası örnek oldu. Açılışa katılan vatandaşların gönüllerinden kopan yardımlar ile otizmli kız çocuğu olan aileye ihtiyacı olan üç tekerli elektrikli motosikleti imece usulü alındı.

Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya’dan anlamlı yardımlaşma. Başkan Konya, seçim çalışmaları sırasında Ahmetli Mahallesi’nde otizmli bir kızı olan anne ile tanıştı. Anne, kızının gezmeyi çok sevdiğini ancak ulaşım sorunu yaşadıkları için kızının gün içerisinde çok hırçın olduğunu anlattı.

Kendisi de bir özel çocuk babası olan Konya, otizmli kızı olan anneyi çok iyi anladı. Özel bir çocuğa nasıl yaklaşması gerektiğini bilen Başkan Konya, 16 yaşındaki otizmli kızın yanına giderek uzun süre sohbet etti. Başkan Konya ile aralarında sıkı bir bağ oluşan özel çocuğun ihtiyacı olan elektrikli motosikleti kendisine getireceğinin sözünü verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya önemli notları içerisinde yer verdiği bu destek sözünü bir iş yeri açılışında dile getirerek örnek bir yardımlaşmanın yapılmasına vesile oldu.

Sarayköy’ün Turan Mahallesi’nde Mehmet Orçun Altunbulak’a ait motosiklet satış ofisinin açılışını gerçekleştiren Başkan Konya, iş yeri sahibi ve misafirlere bu durumu anlattı. Bu çalışmada birçok paydaşın yer almasını isteyen Başkan Konya, ilk bağış parasını vererek yardım kampanyasını başlattı.

Açılışa gelen vatandaşlar ise tereddüt etmeden yardıma destek oldu. İş yeri sahibinin de yaptığı indirim sonrasında imece usulü toplanan paralar ile üç tekerli elektrikli motosiklet alındı.

Belediye Başkanı Konya, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Ay, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Hörmen ve Mehmet Orçun Altunbulak, Ahmetli Mahallesi’ne giderek elektrikli motosikleti aileye teslim etti.

Karşısında Başkan Konya’yı görünce çok mutlu olan özel çocuk ve ailesi destek verenler ile Başkan Konya’ya teşekkür etti. Direksiyona geçen Başkan Konya, aileyi de arkasına alarak mahalle turu yaptı.

“Ne kadar büyük bir millet olduğumuza bugün bir kez daha hep birlikte şahit olduk” diyen Başkan Konya, “ Geçtiğimiz aylarda Ahmetli Mahallesi’nde yolumuz kesişen ailemiz ile sohbet etme imkanım olmuştu. Kızlarının gezmeyi çok sevdiğini ancak ulaşım konusunda uzun mesafeyi gidecek imkânları olmadığı için zorluk çektiklerini söylediler. Bizde ulaşım kolaylığı olması için elektrikli motosiklet temini için söz vermiştik. Yapmış olduğumuz açılışta konuyu anlatmamız ile destek veren gönlü güzel hemşehrilerimle imece usulü para topladık. İş yeri sahibi Mehmet kardeşimizin sunduğu indirim ile elektrikli motosikleti aldık. Hiç tereddüt etmeden yardım çağrımıza gönüllü olan hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı yardımlaşma bizleri çok gururlandırdı. Ailemizin ve evladımızın yüzündeki mutluluğu görmek paha biçilemezdi. Kardeşimize ve ailesine huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon