ÇAL

BAŞKAN FETHİ AKCAN: KURTULUŞ SAVAŞI’NDAKİ GİBİ..

BAŞKAN FETHİ AKCAN: KURTULUŞ SAVAŞI’NDAKİ GİBİ..
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden 10 ilimiz etkilenirken, tek yürek olan Türkiye’den deprem bölgesine destek yağıyor. Denizli’nin Çal ilçesinde de Kaymakamlık ile Belediye ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı.

Türkiye, 13 milyon 421 bin kişiyi etkileyen deprem için seferber olurken, ülkemizin dört bir köşesinden deprem bölgesine yardım yağıyor. Çal ilçesinde de Kaymakamlık ile Belediye deprem bölgesi için kampanya başlattı. Dün sabah saatlerinde başlayan kampanya da kısa sürede ilçenin spor salonu depremzedelerin ihtiyaçları için bağışlanan eşyalarla doldu. Kaymakam Mert Çanga ile Belediye Başkanı Fethi Akcan, saatlerce spor salonunda bekledi, deprem bölgesine yardım edebilmek için seferber olan Çallıları gururla seyretti.



Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türkiye’nin büyük bir felaket ve acı yaşadığını, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’ndaki ruhla hareket ettiğini dile getirerek, “Gerçekten ülkemiz zorlu bir dönemden geçiyor. Bu zor günlerde Türk milleti yine kenetlenmesini bildi. Depremin yol açtığı derin yaralar var. Deprem ve yaşanılan büyük dram nedeniyle oldukça üzgünüz. O yaralara merhem olabilmek, yaşanan acıları en aza indirmek için üstün çaba gösteren Türk milleti ile gurur duyuyoruz. Ben de Çal Belediye Başkanı olarak Çal halkı ile gurur duyuyorum” diye konuştu.



Depremzedeler için yardım kampanyası devam ediyor. Çal 2 tır ile 2 kamyon malzemeyi dün akşam saatlerinde Hatay’a gönderirken, bu gün toplanacak malzemelerinde Hatay bölgesine gönderileceği öğrenildi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon