EKONOMİ

BAŞARILI BİR AİLE ŞİRKETİ NASIL YÖNETİLİR?

BAŞARILI BİR AİLE ŞİRKETİ NASIL YÖNETİLİR?
Denizli sanayisinde ailelerin yönettiği onlarca şirket var. Peki, aile şirketleri nasıl yönetilir? Aile şirketi olarak büyümeye çalışan aile şirketleri ne yapmalı? Bu soruların yanıtını Denizlili duayen işadamı açıklarken, söyledikleri ders niteliğinde…

ÖZEL HABER
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği ve Denizli Metropol Haber işbirliği ile “DETGİS'in '20. Yılında 20 Duayen İş insanı” ile belgesel tadında hazırlanan programa katılan Küçüker Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Küçüker, DETGİS Yönetim Kurulu Üyesi Seher Gürgün’e mesleğe nasıl başladığından, bugünlere nasıl geldiğine kadar birçok konuda tecrübelerini aktardı. İşadamı Küçüker, “Aile şirketisiniz. Bunu nasıl yönetiyorsunuz? Aile şirketi olarak büyümeye çalışan diğer aile şirketlerine ne tavsiye edersiniz?” Onlarca aile şirketinin bulunduğu Denizli için ders niteliğinde açıklamalar yaptı.



İşadamı Küçüker, aile şirketlerini yönetmenin yazılı bir kuralı olmadığını belirterek “Aile şirketlerinin yüzde 95’i üçüncü nesillere varamıyor. Bu tüm dünyada var. Aile şirketlerinde belli bir aşamadan sonra bana göre hissi ilişkilerin ve egoların bir kenara bırakılması gerekiyor.  Yen neslin bilinçli yetiştirilmesi gerekiyor. Yeni nesil iyi yerlerde iyi imkanlarla okudu. Yeni teknoloji ve iş imkanlarını öğrendiler. İstemekle yapmak farklı bir şey. Hedefi iyi bilmek gerekiyor. Gençlerimizin büyük bölümü iş beğenmiyor. Bir baltaya da sap olmuyorlar. Hepsi böyle değil tabi. Yapmaları gereken ellerindeki işlere sahip çıkmak. Okul bitiminde esas eğitim başlıyor. Yeni nesle tavsiyem bir aile şirketleri ya da tanıdıklarının bir işi varsa girsinler çalışsınlar. O hayatı ve o işi tanımaları önemli. Ben küçükken bayramlarda PTT önünde mendil satıyordum. Tommiks, Teksas kitapları alıp satıyordum. Hepsi bunların birer tecrübe. Bunların yapılması lazım. Özellikle okul döneminde. Okul bittikten sonra hayat başlıyor. En az 10 yıllık pratik bir eğitim lazım. O zaten hiç bitmez. Okulla pratiği birleştirdikten sonra profesyonellik başlıyor. Daha sonra yönetsel bazda çalışmalar başlıyor. Bu bir döngü. O konuda biz şanslıyız. Bir sonraki jenerasyonu hazırlıyoruz. En önemlisi sağlık, iyi bir aile yapısı ve eğitim. Yaptığınız işin dinamiklerini bilmezseniz, yetersiz ekiplerin elinde oyuncak olursunuz. İşi sürdüremezsiniz. İşin çekirdeğini iyi öğrenmek gerekiyor. Çalışan değil, iyi çalıştırabilen olmak önemli” dedi.   

NEJAT KÜÇÜKER’İN AİLE ŞİRKETLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon