EKONOMİ

BAKANLIK AÇIKLADI: HAFTADA BİR GÜN KAPATILMAYACAK

BAKANLIK AÇIKLADI: HAFTADA BİR GÜN KAPATILMAYACAK
Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftada 1 gün kapatılmasına ilişkin uygulamadan güzellik salonları ve kadın kuaförlerinin muaf tutulmasına karar verdi.

Ticaret Bakanlığı, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun uyarınca ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olmasını kararlaştırırken, uygulama 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi. İllerde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı valiliklere bırakılırken, karara uymayan işletmeler halinde yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Pek çok ilde valiliklerin meslek kuruluşları ile aldığı kararda berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günleri kapalı kalması kabul edilirken, bu karar kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri işletmecilerinin tepkisini çekti. Bazı yerlerde kuaför ve güzellik salonu işletmecileri buna karşı eylem yaparken Denizli'de de karara karşı mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının çalışma saatlerine ilişkin aldığı kararla uygulamada değişikliğe gitti. Uygulama başladığı tarihten itibaren Bakanlığa kamuoyundan yansıyan talepler doğrultusunda  söz konusu kararın revize edilmesi ihtiyacının ortaya çıktığı belirtilen açıklamada, "bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının  1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren haftada bir gün kapatılmasına ilişkin uygulamadan kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının muaf tutulmasına ilişkin yeni bir Bakanlık makamı oluru alındığı" bildirildi.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon