EKONOMİ

BAKANIMIZLA BİZZAT KONUŞTUK, ÇÖZÜMLER GETİRECEKTİR

BAKANIMIZLA BİZZAT KONUŞTUK, ÇÖZÜMLER GETİRECEKTİR

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla Anemon Otel’de düzenlenen İş Dünyası ile İstişare Toplantısı’nın moderatörlüğünü yapan Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat Keçeci “Bakanımızla bizzat konuştuk. Ben Bakana inanıyorum. Bakanımız çözümler getirecektir. Bizim birileri tarafından sahip çıkılmamız lazım” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un bir dizi ziyaret ve program için geldiği Denizli ziyaretini ve toplantı sonuçlarını Denizli Metropol’e özel değerlendirdi.
BAŞKAN KEÇECİ’NİN AÇIKLAMASINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Başkan Keçeci “Bakanlarımızın ziyareti bizler için çok değerli. Sorunlarımız çok. Bunların anlatılması gerekiyordu. Bakanımızın tasarrufunda olan çok işler var ve kendisinden çok şey istedik. Kendi bakanlığında olmayan konularla ilgilide taleplerimiz de oldu. İlgili Bakanlara iletmesini istedik. Problemlerimizi aktardık. İhracatımızın yüzde 40 alınıp da Merkez Bankası tarafından bozdurulup da ondan sonra bunun bizim ithalatımızda kullanmak üzere dövize çevirdiğimizde bir komisyon ödediğimiz, kur farkı ödediğimiz gerçeğiyle inanılmaz zararlara uğradığımızı anlattık. Türkiye’de olmayan kaynaklar var. İthal ediyoruz. Stratejik ürünler bunlar. Devletimizde bunların ithal edildiğini biliyor. İç piyasada sattığımız ürünlerin karşılığında bugüne kadar alışılagelmiş bütün sektörün teyamüllerinin dövizle olacağının anlaşıldığı bir ortamda bunu TL ile yapın demek çözümsüzlük, ticari hayatın akışını durdurmak ve sanayiciye maddi yükler yüklemek anlamına geliyor. Bu sorunları dile getirdik. Tarımda, ulaşımdaki sorunları aktardık. Şeker fiyatlarındaki belirsizlik dile getirildi. Üyelerimiz çok farklı sorunları anlattı. Bakanımızla bunları bizzat konuştuk. Ben Bakana inanıyorum. Bakanımız çözümler getirecektir. Bizim birileri tarafından sahip çıkılmamız lazım. Hiç beklemediğimiz tasarruflar bizi rahatsız ediyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon