EKONOMİ

BAKAN TUNÇ, DENİZLİ İŞ DÜNYASI VE STK’LARLA BİR ARAYA GELDİ

BAKAN TUNÇ, DENİZLİ İŞ DÜNYASI VE STK’LARLA BİR ARAYA GELDİ
Bir dizi ziyaret ve açılış için Denizli’ye gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gün boyu süren programının sonunda Denizli İhracatçılar Birliği ev sahipliğinde Denizli İş Dünyası ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Denizli Platformu Dönem Sözcüsü DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Bakan Tunç’a iş dünyasının ve Denizli’nin sorunlarını anlatan bir dosya sundu.

Denizli İhracatçılar Birliği’ndeki iş dünyası buluşmasına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Milletvekilleri, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, iş dünyası temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.



İLK SÖZÜ ALAN MEMİŞOĞLU, BAKAN TUNÇ’A DOSYA SUNDU
Buluşmada ilk sözü alan Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Bakan Tunç’a iş dünyasının ve Denizli’nin sorunlarını anlatan bir dosya sundu. Denizli ihracatı ve ticareti ile ilgili bilgi veren ve ardından sorunları içeren dosyanın içeriği ile ilgili bilgi veren Başkan Memişoğlu, kur konusu, işçi maliyetleri başta olmak üzere yüksek maliyetlerin bellerini büktüğünü söyledi.



MEMİŞOĞLU: İHRACAT BEDELLERİ, ÇEK YASASI, KONKORDATO
Memişoğlu “Rekabet edilebilir bir kur istiyoruz. İhracat bedellerinin yurda getirilmesi ile ilgili bir tebliğ var. İlimizde farklı nedenlerle 6 bine yakın dosya savcılığa verildi. Çoğu gelen paralar. Ceza yazılan var. Yazılmayan var. bu konuda bir standart olması gerektiğini düşünüyoruz. Destek bekliyoruz. Çek yasası ile ilgili alacaklıların mağdur olmaması adına cezai işlemlerin biraz daha uygulanabilir olması ve insanların borcunu ödemesi için motive edilmesinin sağlanmasını istiyoruz. Konkordato konusu var. Genel talep şu. Konkordato kamu ve banka borçlarını kapsıyor, piyasa borçlarını kapsamıyor. Biz piyasa borçlarını da kapsasın istiyoruz” diye konuştu. Memişoğlu ayrıca iş mahkemeleri ile ilgili sorunlarını da aktardı.



ZEYBEKCİ “YAPISAL REFORMLAR SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ”
Ardından konuşan Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci “Ekonomi işleri olarak sanayicimizin, ihracatçılarımızın sorunlarının takipçisiyiz. Meclis açıldıktan sonra büyük yapısal reformlar seferberliğini başlatacağız. Tüm sorunları biliyoruz ve çözmek için çaba harcayacağız. Konkordato ile ilgili Denizlili pek tercih etmiyor, ama mağduriyetler olduğunu da biliyoruz. Ekonomi yönetiminin aldığı kararları destekliyoruz. Alınması gereken tedbirlerdi. Enflasyon hedefi tutacak. Sıkı para politikası devam edecek. Enflasyonu düşürmek için bu tek araç değil. Talebi yok edemezsiniz, ertelersiniz. Asıl enflasyonla mücadele arzı üretimi ihracatı arttırmak ile olur” diye konuştu.



BAKAN TUNÇ “MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Buluşmada son sözü alan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Hukuk ve adaletin eş gitmesi gerektiğini belirtti. Bakan Tunç, 28. dönem parlamentosunda yeni anayasa yapmayı hedeflediklerini söyledi. Yeni anayasanın önemine değinen Bakan Tunç “Hem ekonomimize katkısı olacak hem de Türkiye'nin gelişme ve kalkınma hamlesini hızlandıracak bir çalışma olacaktır” dedi. İhracat bedellerinde yurda getirilmesi ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarındaki dosyalarda farklı kararlar çıkmasına ilişkin eleştirilere yanıt veren Bakan Tunç, bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi için çalışacaklarını ifade etti. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon