EKONOMİ

BAKAN AÇIKLADI: TÜRKİYE'DEKİ AKSAKLIK NE ZAMAN SON BULACAK

BAKAN AÇIKLADI: TÜRKİYE'DEKİ AKSAKLIK NE ZAMAN SON BULACAK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, küresel Microsoft krizi hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Türkiye'deki aksaklığın ne zaman son bulacağını açıkladı.

Microsoft sisteminin çökmesi, dünya genelinde krize neden oldu. Türkiye, ABD, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere onlarca ülkeyi etkileyen 'Microsoft çökmesi' nedeniyle, bankalar, medyalar ve havayolu şirketlerinde faaliyetler durdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'deki aksaklığın ne zaman son bulacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, küresel Microsoft krizi hakkında açıklamalarda bulundu. Soruna Türkiye tarafından kısa sürede müdahale edildiğini belirten Bakan Uraloğlu, "Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda global çapta meydana gelen kesintinin siber saldırı kaynaklı olmadığını tespit ettik. Kesintinin Crowdstrike kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edildi. Çözüm önerileri tüm somelerimiz tarafından paylaşılmıştır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için 7/24 çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemen müdahaleyle birlikte aksaklığın önemli bir bölümünü atlattığımızı söyleyebilirim. Birkaç saat için sorun vatandaşı etkiler durumdan çıkmış olur." şeklinde konuştu.
 
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon