BABADAĞ

BABADAĞ’DA YÜZLERCE YILLIK GELENEK YAŞATILIYOR

BABADAĞ’DA YÜZLERCE YILLIK GELENEK YAŞATILIYOR
Denizli’nin Babadağ İlçesi yüz yıllardır devam eden bir geleneğe ev sahipliği yaptı. Babadağ’ın eteklerinde çobanlık yapan halkın imece usulü gerçekleştirdiği geleneksel koyun kırkımı etkinliğine Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Bababağ Kaymakamı Adem Uslu, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Tarım Müdürü Ömer Çavdar ile birlikte katıldı.

Babadağ’da yüz yıllardır devam eden dokuma kültürüne ön ayak olan hayvancılık ile ilgili tarihi gelenek yaşatılmaya devam ediliyor. Babadağ’ın eteklerinde çobanlık yapan halkın imece usulü gerçekleştirdiği geleneksel koyun kırkımı etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Yüzlerce yıllık dokuma kültürünün alt yapısını da sağlayan hayvancılığı meslek edinmiş vatandaşlar imece usulü koyun kırkımı etkinliği gerçekleştirdi. 



Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı’nın yanı sıra Bababağ Kaymakamı Adem Uslu, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer ve İlçe Tarım Müdürü Ömer Çavdar’ın da katıldığı geleneksel etkinlik, Babadağ’ın eteklerinde gerçekleştirildi.



Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Ali Atlı “Geleneksel hale gelen koyun kırkma geleneğinin yaşatıldığını görmek ve bu etkinliğe ortak olmak bizi fazlasıyla memnun etti. Halkımızın imece usulü ile Babadağımızın dayanışma kültürüne uygun şekilde yaptığı bu etkinlik yüz yıllardır devam ediyor. İlçemizin dünya çapında marka haline gelmesini sağlayan dokuma kültürünün doğmasına vesile olan hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın misafirperverliklerinden ve dostça sohbetlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon