BABADAĞ

BABADAĞ’DA TURİZM ATAĞI! GELENLER HAYRAN KALIYOR

BABADAĞ’DA TURİZM ATAĞI! GELENLER HAYRAN KALIYOR
Denizli’nin Babadağ ilçesinde turizm adımları birer birer tamamlanıyor. Turizm Yolunda Badağ projesi ile 4 sene önce atağa geçen Babadağ geçen hafta sonu gerçekleştirilen BabaFest’te Elif Buse Doğan konseri ile cazibe merkezi haline gelirken ‘Çeyiz Sandığından Sokağa projesi ile vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Babadağ Belediyesi, BASİAD, Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile başlayan proje iş insanı Ümit Yelin'in sponsorluğu ile hayata geçirildi.

Denizli’nin Babadağ ilçesi turizm atağını sürdürüyor. Babadağ Belediyesi, Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) başta olmak üzere farklı bileşenlerle turizm adımlarına devam eden Babadağ, geçen  hafta sonu gerçekleştirilen BabaFest ile fark yarattı. 



Festivalin ikinci gününde Babadağ’a konuk olan sanatçı Elif Buse Doğan Babadağ’a hayran kaldığını söyledi. Festivallerde halkın istediği konseri anket yöntemi ile belirleyen Babadağ Belediyesi anketten %70’lik bir oranla önde gelen Elif Buse Doğan konserini gerçekleştirdi.



“İNŞALLAH DAHA FAZLA GELME FIRSATIM OLUR”
Sahne öncesi röportaj veren Elif Buse Doğan “Denizli'ye ikinci kez geliyoruz. Daha önce Çameli’ye geldik Çameli muhteşemdi tabii bugün de aynı şekilde. Kahramanmaraş'tan geldik ve gelince derin derin nefes çektim. Çok beğeniyorum gerçekten bu toprakları. Anadolumuzun her yeri çok güzel, Denizli'de çok güzel. İnşallah daha fazla gelme fırsatım olur. Sanat her şeyin üstünde zaten kendi toprağımızın müziğini yapıyoruz. Ne güzel ne mutlu benim adıma. İnşallah bu akşam da herkesin yüzünde güzel bir tebessüm bırakır evimize döneriz. Çok teşekkür ediyorum beni buraya davet ettiğiniz için. Hepinize sevgilerimizi gönderiyorum.” diye konuştu.



“2 SÜRPRİZ SOKAK PROJEMİZ DAHA VAR”
‘Çeyiz Sandığından Sokağa’ isimli proje ile çeyiz sandıklarındaki kanaviçeleri ilçenin sokaklarına  taşıyan Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümü öğrencileri sokakları renklendirdi. Babadağ’ın ‘turizm Yolunda Babadağ projesine önemli bir katkısı olan ‘Çeyiz Sandığından Sokağa’ isimli projenin ardından 2 sürpriz sokak projesi geleceği de söylendi. Konuyla ilgili Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı “Aslında ilk baktığınızda ilginç gibi görünebilir ama bunun bir hikayesi var. Babadağımızın geçmiş kültürünü yansıtan, gelinlik kızların çeyiz sandığında el emeği ile işledikleri nakışları ve desenleri Babadağımızın sokağına yansıtmayı planladık. Böyle bir çıkış hikayesi var. Aslında bizim düşündüğümüzden daha güzel oldu. Sokak bittiğinde bütün evler boyandığında, bu güzelliği hep birlikte yaşarız ve Babadağ'ın turizmine çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Projeyi Babadağ Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi ile birlikte yürütüyoruz. Yelin Tekstil'den Ümit Bey de bu projede sponsorumuz oldu. Pamukkale Üniversitesi'nin resim bölümündeki öğrencilerimiz burada gerçekten gönüllülük esasıyla çok fedakarlık yaparak çalışıyorlar. Biz de onlara Babadağ Belediyesi olarak bugün plaket ve teşekkür belgesi vermeyi istiyoruz. Bu projenin devamında 2 tane daha sokak projemiz var onları da tamamlarız ve ilçemizin turizmine kazandırırız.” dedi.



“BİR FARKINDALIK YARATTIK DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
Projenin sac ayaklarından olan ve fedakar bir çalışma gösteren Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hatice Nilüfer Süzen “Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü, Resmi İş Anabilim Dalı başkanıyım, Doçent Doktor Hatice Nilüfer Süzen. 9 tane öğrencimiz ile birlikte belediye başkanımızın daveti üzerine geldik. Çok da mutlu olduk. Öncelikle Babadağ Sanat ve Kültür Merkezi'ni gezdik. Oradaki kanaviçelere hayran kaldık. Dedik ki bunlar bizim kesinlikle kültürel mirasımız biz bunları bugüne taşımalıyız. Ardından “Çeyiz Sandığından Sokağa” adlı bir projeyle, sabah 9'dan akşam 9'a kadar mahalle sakinleri bizi bağrına bastılar. Her gün çay, kahve, kek, kurabiye ve en son dün akşam kızartmayla taçlandırdılar. Hayatımda yediğim en güzel kızartmaydı. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah devamı gelir. Bunlar bizim için çok kıymetli hatta mahalle sakinleri ‘Biz pazen çarşaf kullanmaya alışmışız, aslında annelerimizin kanaviçelerini çıkaralım ve kullanmaya başlayalım” dediler. Demek ki bir farkındalık yarattık diye düşünüyorum.” diye konuştu.



“BABADAĞ’I ÇOK FARKLI BİR NOKTADA GÖRECEKSİNİZ”
BASİAD Başkanı Şeref Arpacı ise “Babadağ Belediyemiz ortaya bir fikir atıyor ve Pamukkale Üniversitemizin değerli hocaları bu projeye ortak oluyor. Biz BASİAD olarak naçizane her zaman Babadağ'daki sosyo-kültürel ve ekonomik gelişmelere dahil olmak istiyoruz. Ümit Bey sağ olsun burada taşın altına elini sokuyor. Bir iş birliği ile çok güzel bir sonuç ortaya çıkıyor. Ben bayıldım çok teşekkür ediyorum üniversitemizdeki değerli hocalarımıza ve öğrencilerimize. Gerçekten nasıl fedakarca çalıştıklarını gördüm. Onlara çok teşekkür ediyorum aynı zamanda yaz aylarına kadar çok daha farklı projelerinde, bu anlamda hayata geçeceğini biliyorum. Bunlar sürpriz niteliğinde olduğu için şu anda adlandırmayacağız. İlkbaharda ve yazın, Babadağ’a geldiğinizde gerçekten farklı çehresiyle çok farklı bir noktada göreceksiniz. Biz ‘Turizm Yolunda Babadağ’ projesini ilk gerçekleştirdiğimizde Babadağ'daki turizm potansiyelini gördük ve bunun için yatırım yapıldığında geri dönüşünün olacağını değerlendirdik. Bunlar ‘Turizm Yolunda Babadağ’ projesinin adımları. Herkesi hafta sonları, hafta içi güzel bir vakit geçirmek üzere Babadağ’a bekliyoruz.” şeklinde konuştu.



“TURİZM YOLUNDA BABADAĞ EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR”
BASİAD Başkan Yardımcısı Doğan Değirmenci ise konuyla ilgili “Doğan Değirmenci ben, BASİAD Başkan Yardımcısıyım. BASİAD sanatı seviyor. BASİAD Babadağ kültürüne önem veriyor. Çünkü hayat kısa sanat uzun. Ben Değirmenci ailesinin 3. kuşağıyım. Buraya değer katmak için BASİAD olarak elimizden geleni yapıyoruz. Öncelikle Ali Başkan'ıma, daha sonra Hatice Hocama, üniversite öğrencilerimize kattıkları değerler için çok teşekkür ediyorum. Umarım devamı da gelecektir. Turizm Yolunda Babadağ emin adımlarla ilerliyor.” dedi.



“BİR EKO-TURİZMİ BURADA CANLANDIRMAK İSTEDİK”
Projenin çıkış ismi olan Babadağ Belediyesi personellerinden Betül Gezgin projeyle ve çıkış süreciyle ilgili “İsmim Betül Gezgin Babadağ Belediyesi'nde çalışıyorum. Böyle bir düşünce aklıma geldiğinde Başkan Bey ile paylaştım. Başkan Bey de çok güzel olacağını söyledi. Dedik ki bir eko-turizmi burada canlandıralım. Bunun için çalışmalara başladık. Ben düşüncemi Pamukkale Üniversitesi'ndeki hocamızla paylaşınca, hocamız da desteklerini gösterdi ve pırıl pırıl 9 tane öğrencimizle birlikte çok güzel eserler çıktı. Babadağ için daha başka sokak projelerimiz de var. Onlar da sürpriz olsun diyoruz.  Yaza kadar Babadağ turizm anlamında bir atak gösterecek. Bu çalışmada sponsorumuza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. BASİAD ve Pamukkale Üniversitesi'ne tekrar teşekkür ediyorum ve Babadağ sizi bekliyor diyorum.” diye konuştu.

“DEVAMI DA GELECEK”
‘Çeyiz Sandığından Sokağa’ isimli projenin sponsoru olan Yelin Tekstil sahibi Ümit Yelin de konuyla ilgili “Başkanım, hocam ve Betül Hanım olmak üzere hepsinin eline, emeğine, yüreğine sağlık. Çok şükür böyle bir projede bizi de aralarında kabul ettiler. Biz de elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Bundan sonra da zaten başkanımızla her türlü projede yanındayız. Çok teşekkür ediyoruz inşallah devamı da gelecek.” dedi. Festivalin ardından düzenleme çalışmaları devam etmesine karşın, sokağa ziyaretlerde de ciddi artış gözlemlendi. İlçenin turizm rotasına eklenen sokak ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ile karşılanıyor.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon