EĞİTİM

AYDOĞAN “ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ İPTAL EDİLSİN”

AYDOĞAN “ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ İPTAL EDİLSİN”
Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Hacı Ahmet Paralı İlkokulunda seminer alan 1 öğretmenin korona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Bu durum Denizli eğitim camiasında endişe yaratırken Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, açıklamada bulunarak Denizli’deki öğretmen seminerlerinin iptal edilmesini, hiçbir şeyin insan sağlığından daha önemli olmadığını söyledi. Denizli’de Hacı Ahmet Paralı İlkokulunda seminer alan 1 öğretmenin korona virüs testi pozitif çıkması haberi Denizli eğitim camiasına bomba gibi düştü. Haber Denizli’de bugün en çok konuşulan konuydu.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİ OLARAK KAYGILIYIZ”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık kemal Aydoğan, “Covid – 19 vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Her türlü uyarıya karşın tedbirlere uymayan, kuralları hiçe sayanların cezasını biz öğretmenler ve öğrenciler çekiyor. Öğrencilerimizin okula gidememesinin, öğretmenlerimizin görevlerini yapamamasının sebebi duyarsız davranan insanlarımızdır. Öğretmenlerimiz görevini yapmak istiyorlar, okullar açılsın istiyorlar ancak sağlıklarının güvende olmasını istiyorlar. Hijyen koşullarının sağlanmasını istiyorlar. Denizli İl genelinde aldığımız bilgi ve haberlere göre birkaç okulda ve işyerinde görülen pozitif test vakaları eğitim emekçilerini kaygılandırmaktadır” dedi.

“ÖĞRETMENLER YAN GELİP YATMIYOR”
Aydoğan açıklamasının devamında ise “Uzaktan eğitimle bu işin yürümeyeceğini bizim kadar Sayın Milli Eğitim Bakanı da biliyor. EBA yayın ağı ne kadar gelişirse gelişsin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kazanım ve davranışların tam olarak sağlanması mümkün değildir. Sınıfta yüz yüze motive edemediğimiz, davranış kazandırmakta zorlandığımız bir öğrenciye, uzaktan eğitimle başarı sağlamak daha zordur. Bu eğitimler, rehberlik çalışması işlevini görmektedir. Bunu için acilen ek bütçe ile okullarımızın eğitim koşulları sağlanmalı ve gerekli önlemler alınmalı ve sağlıklı örgün eğitim koşulları oluşturulmalıdır. Öğretmenlerimizi “Yan gelip yatıyor, tatil yapıyor” diye eleştirenleri kınıyoruz” dedi.

VALİLİK VE MİLLİ EĞİTİMDEN HABER BEKLİYORLAR
Aydoğan, Denizli’deki öğretmen seminerlerinin iptal edilmesini, hiçbir şeyin insan sağlığından daha önemli olmadığını belirterek “Vali yardımcımız Sayın Hakkı Ünal ve Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Oğuz ile konuyu görüşerek seminerlerin bundan sonraki kısmının iptal edilmesini talep ettik. Talebimizi yazılı olarak da valilik makamına ilettik. Hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değildir” diye konuştu.

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon