EKONOMİ

ASLITEKS'TEN YENİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

ASLITEKS'TEN YENİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğaya ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığı kanıtlayan bir adım daha atılıyor. Aslıteks fabrikaları, enerji ihtiyaçlarını çevreci bir yöntemle karşılamak adına, 8.5 MWp gücünde yeni bir güneş enerjisi santrali projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Aslıteks, üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği esas alırken, Denizli Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan fabrikalarının elektrik ihtiyacının şu anda yüzde 25’ini daha önce hayata geçirdiği Çatı GES projeleriyle karşılandığı belirtildi.



Aslıteks Finans Müdürü Mehmet Uğur Çoban “Yeni santralimizin devreye girmesiyle, fabrikamızın enerji ihtiyacının tamamı yenilenebilir enerjiden sağlanacak.  Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) imzacısı olan Aslıteks, tüm finansal kararlarında, yatırımlarının sosyal ve çevresel etkilerini dikkate alıyor. Sürdürülebilir Finans yaklaşımı gereği kar maksimizasyonu yerine, değer optimizasyonu hedefliyor. Aslıteks, Dünyanın karşı karşıya olduğu ekolojik ve sosyal zorluklarının bilincinde ve sorumluluklarını yerine getirmede sürdürülebilirlik alanında öncü olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon