EKONOMİ

ASLITEKS, AİLE ANAYASASINI İMZALADI

ASLITEKS, AİLE ANAYASASINI İMZALADI
Sürdürülebilirlik markası Recpect ile yenilenebilir enerji yatırımları yapan, üretimde su tasarrufuna yönelik prosesleri devreye alan, ekolojik projeleri hayata geçiren, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlılık ve kadın dostu kurum dönüşümü programlarını yürüten örme kumaş üreticisi Aslıteks, kurumsal yönetim çerçevesinde Aile Anayasası imzaladı.

Denizli Babadağ’da dokuma el tezgahlarından aldığı mirası, modern ve sürdürülebilir tekstil üretimi anlayışıyla birleştiren Aslıteks, bugün  aylık 800 ton boyalı, 400 bin metre dijital baskılı kumaş üretim kapasitesi ve 400 kişilik deneyimli ekibi ile global markaların hazır giyim kumaş ihtiyacını karşılıyor. Büyüme stratejisini sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeye odaklayan firma, sürdürülebilirlik markası Aslıteks Respect ile son yıllarda önemli çalışmaları hayata geçirdi. Çatı GES projesini devreye alan, üretimde kullandığı su tüketimini  yürüttüğü çalışmalarla yüzde 40 oranında azaltarak Care for Water etiketi alan Aslıteks,  toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlılık ve kadın dostu kurum dönüşümü çalışmaları kapsamında Eşit Yarınlar İçin Dönüşüm projesini başlattı.

Aslıteks, son olarak kurumsal sürdürülebilirlik programı çerçevesinde Aile Anayasası imzaladı. Aile Anayasasına şirketin ikinci kuşak temsilcisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu ile üçüncü kuşak temsilcileri Genel Müdür Selim Kasapoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kasapoğlu imza attı. Sürdürülebilirlik vizyonu ile sektöre öncülük ettiklerini söyleyen Genel Müdür Selim Kasapoğlu “1932 yılında başlayan hikayemiz, 1995 yılında sahip olduğumuz köklü birikimle temellerini attığımız Aslıteks olarak devam ediyor. Her geçen gün kendimizi yeniliyor, geleceğe daha güvenli hazırlanıyoruz. Geleneği geleceğe dönüştürmenin yollarından biri de kurumsallaşmak.  Hikayemizi gelecek kuşaklara aktarmak için yaklaşık bir yıllık çalışmalarımız neticesinde kurumsallaşma adımı olarak Aile Şirket Anayasası imzaladık” dedi.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını odaklarına aldıklarını, bu kapsamda son dört yılda önemli çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Kasapoğlu “Aslıteks,  bugün 400’den fazla çalışan istihdam ediyor. Sektörden yüzlerce tedarikçi ile çalışıyoruz. Onlarca markaya üretim yapıyor, Avrupa’nın pek çok ülkesine ihracat yapıyoruz. Her geçen gün yatırımlarımızı arttırıyoruz.  Aile Anayasası ile  birikimlerimizi gelecek kuşaklara uzun soluklu bir rehber ve yol haritası olarak aktarmayı amaçlıyoruz. Kurumsal yönetim bizim için bir yolculuk. Uzun vadeli hedeflerimizi stratejik bir plan dahilinde belirleyeceğiz” diye konuştu.

Dinamik bir tekstil kolu olan hazır giyim endüstrisine hizmet verdiklerini söyleyen Genel Müdür Selim Kasapoğlu, koleksiyonlarını sürdürülebilir ürünlere odaklanarak geri dönüşümlü iplikler, doğal elyaflar ve çevreye duyarlı apre işlemleri ile oluşturduklarını da vurguladı.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon