EKONOMİ

ASKON DEMİR KADININ İŞ DÜNYASINDA GÜÇLENMESİ İLKELERİNİN İMZACISI OLDU

ASKON DEMİR KADININ İŞ DÜNYASINDA GÜÇLENMESİ İLKELERİNİN İMZACISI OLDU
Askon Demir, Birleşmiş Milletler (UN) sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin toplumsal cinsiyet eşitliği boyutunda gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Bu bağlamda iş dünyasında cinsiyet eşitliğinin sağlanması amacıyla oluşturulan, Kadının Güçlenmesi İlkeleri’ne (WEPs) uyacağını en üst kademeden, Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu imzasıyla taahhüt etti.

Demir Çelik sektöründeki 91. Yılına girerken verdiği hizmetler, üretim kapasitesi, ihracat ve sürdürülebilir karlı büyüme hedefleri doğrultusunda global bir aktör olarak sektördeki ilerlemesini sürdüren Askon Demir, değerler odağında değişim ve büyüme stratejileri çerçevesinde adımlar atmaya devam ediyor.

Bundan önce insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında iş dünyasının temel sorumluluklarını ele alan “UN Global Compact’in 10 İlkesi”ne imza atan Askon Demir, UN Global Compact, UN Women ve Inter-American Investment Corporation ortaklığında geliştirilen WEPs (Women’s Empowerment Principles - Kadının Güçlenmesi Prensipleri)’in imzacıları arasında da yerini aldı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Askon Demir Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu “Askon ailesi olarak kadınların toplumda ve iş yaşamında daha güçlü bir şekilde yer alabilmelerini önemsiyoruz. Yatırımlarımızı ve büyüme stratejilerimizi bu doğrultuda şekillendiriyor, cinsiyet temelli fırsat eşitliğini üst seviyede sağlamak için küresel olarak bağlayıcılığı olan bu ilkelere uyma taahhüdünü veriyoruz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon