EKONOMİ

ASKON’DAN EGE BÖLGE İŞ GELİŞTİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI

ASKON’DAN EGE BÖLGE İŞ GELİŞTİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI
ASKON Ege Bölge İş Geliştirme ve İstişare Toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi. Zirveye ASKON’un Ege illerindeki 8 Şube Başkanı ve Yöneticileri ile 300’ün üzerinde ASKON Üyesi iş insanı katıldı…

ASKON Ege Bölge İş Geliştirme ve İstişare Toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi. Zirveye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve  Cahit Özkan, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Genç ASKON Genel Başkanı Abdullah Uçan, DENİB Başkanı  Hüseyin Memişoğlu, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ali  Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Ege Bölge illerinden 8 ASKON Şube Başkanı ve Yöneticileri ile 300’ün üzerinde ASKON Üyesi iş insanı katıldı…



Zirvenin açılış konuşmasını ev sahibi ASKON Denizli Şube Başkanı Uğur Küçük yaptı. Küçük öncelikle ASKON Denizli Şube çalışmalarını anlattı. Küçük “250 üyemiz, 10 bin çalışanımızla ülke ve kent ekonomisine katkı sağlıyoruz. Bugün buradaki toplantımız ve birebir görüşmelerimizle diğer bölge illerimizle ve üyelerimizle etkileşim içine gireceğiz. Bölgenin ticari ve ekonomisini canlandırmak, ihracatını arttırmak hedefindeyiz” dedi. Daha sonra söz alan Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve DTB Başkanı İbrahim Tefenlili ise Denizli’nin sanayi ve ticaret hayatını anlattı.



Ardından kürsüye gelen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ali Değirmenci, Denizli’nin ahilik kültürünü anlatırken, Denizli’nin aldığından fazlasını satan bir şehir olduğunu söyledi. Egeli sanayicilerin Denizli’de olmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Değirmenci “Biz de sanayicilerimizin önünü açıyoruz. Üretimin ve istihdamın daha da artması için çaba gösteriyoruz” dedi.



ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ise yaptığı konuşmada “Bölgedeki illerimizi burada bir araya getirdik. Şehir ve bölge ekonomisini konuşuyoruz. Her şehrin ayrı ekonomik potansiyeli var. bu potansiyelleri birleştirmek ve daha da yukarı taşımak niyetindeyiz. Bölgenin sanayiye ve ticarete kattığı değer bizim için önemli. ASKON olarak bu değeri yükselteceğiz” diye konuştu.



AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise Denizli sanayisinin her zaman yanında olduğunu ve onların önünü açmak için çaba gösterdiğini anlatarak OSB’lerle ilgili çalışmaların sürdüğünü ve takipçisi olduğunu söyledi. Denizli’nin OSB’ler şehri olması için uğraştıklarını söyleyen Vekil Tin, bu uğurda ellerinden gelenin fazlasını yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.  



AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’da yaptığı konuşmada öncelikle Filistin’de yaşanan zulme dikkat çekerken, üretimin istihdamın coğrafyası olan ülkemizin daha da ileri gitmesi için ASKON’un gerçekleştirdiği programın önemine dikkat çekti.



Açılıştaki son konuşmacı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin tarım, turizm ve sanayi coğrafyasına sahip olduğunu katılımcılara aktardı. Zeybekci “Arkamıza bakmadan ilerlemek zorundayız. İhracat yapmak zorundayız. Dünyanın 18. ekonomisiyiz. Bu sene 10. olacağız.  Krizlerden en güçlü çıkan ülke biziz. Kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almamız gerekiyor. enflasyon muhasebesini uygulamaya koymak zorundayız. 2024 yılında uygulamaya geçecek. Ekonomi ile ilgili alınan kararları doğru buluyorum. Yapılması gerekenler yapılıyor. Enflasyonla mücadeleye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ASKON Zirvesi gün boyu paneller ve bire bir görüşmeler ve toplantılarla  sürdü...  
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon