YAŞAM-GÜNCEL

“ANADOLU’DAN DÜNYA’YA DENİZLİ E-TİCARET VE E-İHRACAT ZİRVESİ” DÜZENLENDİ

“ANADOLU’DAN DÜNYA’YA DENİZLİ E-TİCARET VE E-İHRACAT ZİRVESİ” DÜZENLENDİ

Ülkemizin dijital kanallardan yaptığı ürün ve hizmet ihracatını artırmak ve halihazırda devam eden mikro ihracat işlemleri sırasında yaşanan sorunlara çözüm üretebilmek amacıyla “Anadolu’dan Dünya’ya Denizli- E-ticaret ve E-ihracat Zirvesi” düzenlendi.



 

Dijital ekosistemin içinde Denizli’nin güçlü bir şekilde konumlandığını belirten ve söz konusu zirve hakkında değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi:

 

“Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu adına herkesi saygıyla selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Öncelikle, etkinliğin ilimizde gerçekleşmesine aracılık eden Dijital İhracat Platformu ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Denizli İhracatçılar Birliği olarak ilimiz firmalarının dijitalleşme yolculuğuna eşlik etmek adına gerek DENİB Akademi bünyesinde eğitim faaliyetleri yürütüyor gerekse de bu tarz etkinliklerle bilgilendirme seminerlerine aracılık edip önemli networking ağlarının oluşmasına zemin hazırlıyoruz.

 

Denizli, 2024 yılını 4,4 milyar dolar değerinde ihracat rakamıyla tamamladı. Bizi ülkemiz ihracatında pozitif ayrıştıran özelliğimiz ise sektörel çeşitliliğe sahip olmamız. Denizli’den ev tekstilinden işlenmiş mermere, kablodan gıdaya kadar 3.000 ayrı ürün kaleminde 180 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz.


 

İlimiz ihracatında ön plana çıkan bir diğer husus ise katma değer. Ülkemizin 2024 yılında ihracat birim değeri 1,46 dolar seviyesindeyken, ilimizde bu değer 2,11 dolar seviyesinde.

 

Denizli ihracatına hakim olan ürün gruplarını değerlendirdiğimizde e-ihracat için elverişli olduğunu görüyoruz. İlimizin e-ticaret ve e-ihracat potansiyeli oldukça yüksek. İhracat zaten 2000 yıllık geçmişiyle bizim genlerimizde var. Çağa uyum noktasında ise Denizli, ülke çapında her daim liderlik bayrağını en önde taşıyan iller arasında yer alıyor.

 

2022 yılının Ağustos ayında Ticaret Bakanlığımız tarafından yayınlanan “E-ihracat Destekleri Hakkında Karar” ile Bakanlığımız da firmaların bu dönüşüm sürecinde etkin bir şekilde yer alması için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Birliğimiz bünyesinde yer alan Devlet Yardımları şubemiz de e-ihracat destekleri konusunda etkili bir şekilde firmalarımıza destek oluyor.


 

Bu vesileyle söz konusu destekte büyük emekleri olan İhracat Genel Müdürlüğü E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanımız Hasan Önal ve ekibine teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

 

Bugünkü programda; Dijital İhracat, ülkemizin E-İhracat yolculuğu, bu alandaki devlet teşvikleri, ilimizin E-İhracat potansiyeli, Kolay İhracat Platformu, E-İhracat’a Başlamanın Yolları, Dijital İhracat Kanalları, E-Pazaryerleri, etkin satış stratejileri, e-ihracat için doğru partner seçimi, ve ilimizden bir dijital ihracat başarı hikayesi gibi çok dolu bir içerik var.

 

Bugün E-Ticaretin önde gelen kurum ve kuruluşlarının önemli temsilcileri bizlerle. Tüm panelistlerimize ve konuşmacılarımıza bizlerle bir arada oldukları için teşekkür ediyorum. Herkes için verimli ve faydalı bir program olmasını diliyorum.”


 

Dijital İhracat Platformu Kurucusu Sinan Eryiğit’in konuşmaları ve Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü E-İhracat, Dijital Pazarlama, Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Daire Başkanımız Hasan Önal’ın interaktif sunumuyla başlayan Anadolu’dan Dünya’ya Denizli- E-ticaret ve E-ihracat Zirvesi’nde çeşitli konuşmacılar ve panelistler yer aldı.

 

Denizli’nin Dijital İhracat Potansiyeli isimli ilk oturum, ihracat uzmanı Ümit Osman Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelistler ise; DENİB Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, MÜSİAD Denizli Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Armağan Değirmenci ve ASKON Denizli Başkan Yardımcısı Mehmet Samur değerli paylaşımlarıyla tamamlandı.

 

Zirve, ProPars Kurucusu Engin Sezgin’in “E-İhracat’a Başlamanın En Hızlı Yolu” isimli sunumuyla devam etti. Sonrasında, BusinessUp Kurucusu Önder Türker’in “Marka Büyütmek, Çocuk Büyütmeye Benzer Mi?” adlı konuşmasıyla devam eden programın ikinci paneli, Dijital İhracat Platformu Kurucusu Sinan Eryiğit’in moderatörlüğünde gerçekleşti.

 

“Dijital İhracat Kanalları ve E-Pazaryerleri” isimli bu oturumda, Exporgin Kurucusu Mehmet Erdemi, ShipEntegra Kurucusu Ali Ceylan, Trendyol Ege Bölgesi Satış & İş Geliştirme Yöneticisi Nuri Erdoğan ve PayTR Satış Direktörü Bayram Ekinci panelistler arasında yer aldı.


 

Panelin tamamlanmasının ardından, WallMart Partner Acquisition Kıdemli Müdürü Nathan Nguyen “Global Pazaryerlerinde Etkin Satış Stratejisi” isimli etkili bir sunum gerçekleştirdi. Ardından, Trendyol Ege Bölgesi Satış & İş Geliştirme Yöneticisi Nuri Erdoğan “Trendyol Sunumu”nu yaptı. Sonrasında, Yenitoptancı.com Kurucusu Kerim Atayolu “Kolay Tedarik Sistemi İle Hızlı E-Ticaret” adlı konuşmasını tamamladı.

 

“E-İhracat İçin Doğru Partner Seçimi” adlı son oturum Dijital İhracat Platformu Başkan Yardımcısı İclal Mutçalı moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelistler arasında, ASKON Demir & Mechanics & Design Center Grup Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, SefaMerve.com Kurucusu M. Metin Okur, Yenitoptancı.com Kurucusu Kerim Atayolu yer aldı.

Program, Denizli’den bir dijital ihracat başarı hikayesi ile sona erdi. Başarı hikayesi Aysu Tekstil, 3D Teknomarket Kurucusu Sibel Aysu tarafından aktarıldı.



SEMİNAY ALGAN  TEKİN

SEMİNAY ALGAN TEKİN

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon