EKONOMİ

ANADOLU 500’E GİREN 20 DENİZLİLİ’NİN GURUR GÜNÜ

ANADOLU 500’E GİREN 20 DENİZLİLİ’NİN GURUR GÜNÜ
Ekonomist Dergisi’nin gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2021 yılına ait sonuçları açıklandı. Denizlili 20 firma 500 dev arasına adını yazdırarak Denizli’nin bir kez daha gururu oldu. 20 firma için Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği, Anadolu 500 'Yereldeki Yüzümüz' sloganıyla bir plaket töreni düzenledi ve Denizli firmalarını onure etti. Tören Metropol TV’den canlı yayınlandı.

Ekonomist Dergisi’nin her yıl gerçekleştirdiği "Anadolu"nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının sonuçları belli oldu. Merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki kentlerde bulunan şirketlerin 2021 yılı verileriyle hazırlanan listeye Denizli’den de firmalar girdi. Araştırmada 2021 yılını kapsayan ciro, vergi öncesi kar, ihracat, öz sermaye ve karlılık oranları baz alındı. Ekonomist Dergisi’nin 2021 değerlendirmelerine göre, Anadolu 500 listesine giren Denizlili şirketlerin sayısı 20 oldu.



Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD), Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen ‘Anadolu’nun en büyük 500 şirketi’ arasına giren 20 Denizlili firma için Merkezefendi Kültür Merkezi Servergazi Salonu’nda Anadolu 500 'Yereldeki Yüzümüz' sloganıyla bir plaket töreni düzenledi. Bu yıl dokuzuncusu yapılan törende firmalar bir kez daha onure edildi.



Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Denizli Baro Başkanı Adnan Demirdöğer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli OSB Başkanı Abdülkadir Uslu, GESİFED Başkanı Oktay Mersin, DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, Anadolu 500’e giren 20 Denizlili firmanın yöneticileri, iş insanları ve sanayiciler katıldı.



Etkinliği açılış konuşmasını DESİAD Başkanı İbrahim Şenel yaptı. Şenel “Anadolu 500’e giren firmalarımızı tebrik ediyorum. Çoğunluğu DESİAD üyesi. Biz bu töreni neden yapıyoruz. Firmalarımızı onure etmek istiyoruz. Denizli kamuoyu bu başarıyı bilsin istiyoruz. Sokaktaki vatandaşımız öğrensin istiyoruz. Ekonomik çalkantılardan sonra değil bu listelere girmek, ayakta kalmak bile büyük başarı. Ben bu başarılarından dolayı hepsini tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi. Daha sonra plaket törenine geçildi. Denizli Protokolü 20 Denizlili firmaya plaketlerini vererek onları onurlandırdı. Firmaların temsilcileri tek tek sahneye çıktı ve plaketlerini protokolün elinden aldı. Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Tören sonrası Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı ve Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş “Bilim, Ekonomi, Gelecek ve Siz” başlığıyla salonu dolduranlara bir seminer verdi.  



İŞTE PLAKETLE ONURLANDIRILAN 20 FİRMA
ER- BAKIR
SEVAL KABLO
KARDEMİR ÇELİK.
SADIK GRUBU
MENDERES TEKSTİL .
AYNES GIDA
PAMUKKALE KABLO
ATOM KABLO
SÜRÜ TEKSTİL
AYDEM YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş.
GAMATEKS TEKSTİL
ÖZGÜVEN KABLO
UĞURLULAR TEKSTİL
KAYNAK İPLİK
OZANTEKS TEKSTİL
ERİKOĞLU EMAYE
KÜÇÜKER TEKSTİL
MERCAN KİMYA
KIMIL TEKSTİL
CMK KABLO
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon