EKONOMİ

ANADEMİR İNŞAAT, İZMİR VE AYDIN’A OFİS AÇACAK

ANADEMİR İNŞAAT, İZMİR VE AYDIN’A OFİS AÇACAK
Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde prefabrik ve beton tesisini tamamlamasının ardından sanayi yapılarında liderliğini pekiştiren daralan pazar ve ekonomi karşısında bekle gör politikası yerine aktif pazarlama kararı alan Anademir İnşaat, Aydın ve İzmir’e ofis açarak bölge yatırımcısına ulaşacak.

İhracat kenti Denizli’nin ihtiyaç duyduğu sanayi yapılarında yüksek standart beklentisine yanıt vermek için 2010 yılından itibaren bu alana yoğunlaşan Anademir İnşaat yatırımlarını sürdürüyor. Ekonomim Gazetesi Denizli Temsilcisi Nihat Delibaşı'nın haberine göre, 1991’de kurucu Cafer Turan tarafından toptan kütük demiri ticareti ile temelleri atılan Anademir İnşaat, haddehanelerin liman şehirlerine yönelmesi ve kapasitelerinin azalması üzerine, 1993 yılından itibaren konut sektörüne geçiş yaptı.  2010 yılına kadar konut üretip, yüzlerce aileyi yuva sahibi yapan şirket, gerçekleştirdiği projelerden güç alarak sanayi yapılarına yöneldi. Alanında uzmanlaşan Anademir İnşaat, hayata geçirdiği projelerle sektörünün öncü ve referans firmalarından biri oldu. Anademir İnşaat Genel Müdürü Ahmet Turan, “2010 yılından sonra aktif olarak yükleniciliğe başladık, sanayi yapılarına yoğunlaştık. Çeşitli sektörlerden farklı tiplerdeki yapıların yapılmasında üstlendiğimiz görevleri başarı ile yerine getirerek sanayi yapı grupları, yemek üretim tesisleri, otomobil showroomları, besihaneler, jeotermal elektrik santralleri, et işleme tesisleri ve balık yemi sanayi gibi çok çeşitli alanlarda kalitemizi ortaya koyarak müşterilerimizin taleplerini karşılıyoruz” diye konuştu.



5 YIL İÇİNDE 4 MİLYON M2 SANAYİ YAPILANMASI
Pandemi ile birlikte tedarikte yaşadıkları sıkıntılar neticesinde yatırım kararı alarak Çardak OSB’de yıllık 30 bin m3 kapasiteli betonarme prefabrik tesisini devreye aldıklarını anlatan Turan, “Halen devam eden 110 bin m2’nin üzerinde 20’ den fazla aktif çalışan şantiyemiz var. Bulunduğumuz bölge itibariyle birçok OSB kuruluyor. Bozkurt’ta kurulacak yeni OSB’ye, yakında faaliyete geçecek MAKSİAD OSB’ye 20 dk mesafedeyiz. Afyon Dazkırı ve Dinar OSB’de inşaatlar başladı. Ege’nin 4 bir tarafında sanayileşme hamlesine bağlı olarak bina talebi de artıyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde Çardak, Bozkurt, Dazkırı ve Dinar’ı içine alan 30m2’lik alanda 4 milyon m2’lik sanayi yapılanması öngörülüyor. Öncelikli hedefimiz Çardak, Dazkırı, Bozkurt, Dinar lokasyonlarında anahtar teslimi sanayi tesisleri yapmak. Ama uzun vadede bölgeye güçlü biçimde açılarak bütün Ege Bölgesi’nde betonarme prefabrik satışı gerçekleştirmek” dedi. 2022 mayıs ayından bu yana Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde prefabrik ve beton tesisinde üretime devam ettiklerini kaydeden Turan, “Her geçen gün kapasite artırmaya devam ediyoruz. Birim olarak bakacak olursak 50- 55 m3’lerden başladık. Şu an 120- 130 m3’lerdeyiz. Mevcut 8 bin m2’lik alanımıza ilave 4 bin m2 lik inşaata başladık. Bu yatırım tamamlandığında yıllık 30 bin m3 kapasiteye ulaşacağız” diye konuştu.



AKTİF PAZARLAMA KARARI
2023’te seçim sonrası ekonomik politikaların iş dünyasının yatırım planlarını tekrar gözden geçirmesine neden olduğunu, uygun vade ve koşullarda krediye erişimde yaşanan sıkıntı nedeniyle Çardak OSB’de birçok firmanın yatırımlarını bekleyeme aldığı bilgisini paylaşan Turan, “Bizim yatırıma devam etmemiz, durmamamızın sebebi yarın yatırımlar hızlandığında oluşan talebe, sanayici inşaata başlıyoruz dediğinde istediği hizmeti verebilmek” dedi. 
Daralan pazar ve ekonomi karşısında bekle gör politikası yerine aktif pazarlama kararı aldıklarını ifade eden ve “Aydın ve İzmir’e ofis açacağız. O bölgede yatırımcılara ulaşarak Anademir farkıyla prefabrik yapılarla tanıştırmak istiyoruz” dedi.

ELEMAN SIKINTISI HAD SAFHADA
Turan, “Deprem yatırımları ve yurtdışı projeler nedeniyle işçi sıkıntısı mevcut. Personel bulmakta zorlanıyoruz. Sırbistan’ın Avrupa Birliği’ne kabulü ile ilgili gelişmeler işçilerde yurtdışı furyası başladı. Bu ülkede devam eden birçok proje dolayısıyla danışman firmalar işçilere teklifte bulunuyor. Bin 800- 2 bin dolarlık aylık ücret cazip geliyor ama Söz konusu projeler en fazla 2 yıl sonra tamamlanınca ne olacak diye düşünmek lazım.”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon