EKONOMİ

“AMACIMIZ, AZ KAZANANDAN AZ, ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ ALINMASI”

“AMACIMIZ, AZ KAZANANDAN AZ, ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ ALINMASI”
TBMM Başkanlığı’na sunulan ‘Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi. Kanun Teklifi’nde ilk imza sahibi AK Parti Denizli Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Ök, kanunla ilgili sunum ve açıklamalarda bulunurken ‘’Amacımız, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması ve kayıt dışılıkla mücadele etmek’’ dedi.

En düşük emekli ücretinin 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.

‘Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde ilk imza sahibi AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün sunumuyla devam etti. ÖK, 53 maddeden oluşan kanun teklifini AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu ve teklifte imzası bulunan 132 milletvekiliyle birlikte hazırladıklarını belirtti ve vergi ve sosyal güvenlik mevzuatıyla ilgili 9 farklı kanununda düzenlemeler içerdiğini ifade etti.

“AMACIMIZ, AZ KAZANANDAN AZ,
ÇOK KAZANANDAN ÇOK VERGİ ALINMASI”
Ök, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı Orta Vadeli Plan’a destek olmak üzere kanun teklifini hazırladıklarını belirterek, “Son dönemlerde, maalesef, bilinçli bir şekilde ve ülkemizdeki vergi yükünün çok yüksek olduğu konusunda söylemlerde bulunuluyor. Biz bu söylemlerin başarılı bir şekilde yürüttüğümüz Orta Vadeli programı aslında baltalamak için yapıldığını açıkçası düşünüyoruz. Maalesef, vatandaşımız da “Her gün yeni vergiler geliyor” diyor. Özellikle sosyal medya üzerinden öyle bir algı var. Zannediyor ki vatandaşımız, bu Meclis yatıyor kalkıyor, her gün yeni vergi getiriyor. Vergiler buradan önce Komisyondan sonra da Meclisten geçiyor. Bizim bu konuda dar gelirli vatandaşlarımıza, çalışanlarımıza, emeklilere bu kanun teklifinde getirdiğimiz hiçbir şekilde yeni bir vergi yükü yoktur. Burada amacımız, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması ve kayıt dışılıkla mücadele etmek, aynı zamanda vergi uyumunun sağlanması yönünde” değerlendirmesinde bulundu.

“3,7 MİLYON EMEKLİMİZİN 12 BİN 500 LİRA
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ALMASINI SAĞLIYORUZ”
Ök, Kanun teklifinin önemli bir maddesinin yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen 10 bin lira olan en düşük emekli aylığı tutarını 12 bin 500 liraya yükseltilmesi olduğunu vurgulayarak, “Bildiğiniz üzere, 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla SSK, BAĞ-KUR emeklilerimize yüzde 24,73, Emekli Sandığı emeklilerimize yüzde 19,31 oranın da zam yapıldı. Bunun sonucunda 1,1 milyon emeklimiz 10 bin lira sınırının, bandının altında kalmıştı. Biz bu getirmiş olduğumuz düzenlemeyle 3,7 milyon emeklimizin 12 bin 500 lira en düşük emekli maaşını almasını sağlıyoruz. Bu durumun 2024 yılı bütçesine ilave maliyeti 33,2 milyar liradır” diye konuştu.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon