EKONOMİ

ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ, SEKTÖR UMUDUNU BAKIN NEYE BAĞLADI?

ALTIN FİYATLARI YÜKSELDİ, SEKTÖR UMUDUNU BAKIN NEYE BAĞLADI?
Altın fiyatlarındaki artış nedeniyle durgun bir sezon yaşayan kuyumcular, umutlarını bakın neye bağladı?

Düğün, nişan ve sünnet merasimlerinde en çok alışveriş yapılan yerlerden olan kuyumcular, son bir haftadır altın fiyatlarının yükselmesiyle önceki yıllara göre durgun bir dönem yaşıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle yaşanan durgunluk sonrası dört gözle gurbetçilerin gelmesini ve düğün sezonunun açılmasını beklemeye başlayan kuyumcular, güzel bir sezon geçirmeyi umduklarını söyledi.

Kuyumcular, gurbetçi vatandaşların gelmesiyle birlikte hareketliliğin de başlayacağını belirtti. Yaz tatilini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin ağustos ayı itibariyle gelmeye başlayacağını ifade eden kuyumcular “Düğün sezonunun başlamasıyla işlerimizde hareketlenmeye başladı. Temmuz ayı sonunda gurbetçi vatandaşlarımızın gelmesi ile işlerimizin daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

Altın fiyatlarındaki artışın devam edeceğini söyleyen kuyumcular  “Vatandaşlarımız fiyatlar daha fazla yükselmeden temin etmesi gereken altınları bir an önce almalarını tavsiye ediyorum. Ağustos ayında gurbetçilerin gelmesini işlerimizde yukarı yönlü bir ivme olacağını düşünüyorum. Şu anda temmuz ayının ortasındayız, beklediğimiz performans daha başlamadı. Gurbetçilerin gelmesini beklememizin sebebi de gurbetçiler geldiği zaman düğünlerini bu sezon yapıyorlar, alışverişlerini de yapıyorlar. Bundan dolayı bir hareket oluyor” ifadelerini kullandı.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon