POLİTİKA

ALİ MARIM BAŞKAN VEKİLİ OLDU, GÜNDEM BORÇLARDI

ALİ MARIM BAŞKAN VEKİLİ OLDU, GÜNDEM BORÇLARDI
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönem ilk toplantısı yapıldı. Mecliste gündem önce organ seçimleri ardından ise belediyenin borçlarıydı. Yapılan gizli oylama ile Belediye Meclisi Başkan Vekili, 1989-1999 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Ali Marım oldu. Borçlarla ilgili ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, açıklamalarda bulundu…

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında yapıldı.



Toplantı öncesinde Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan Atatürk Anıtında tören yapıldı. Törende Başkan Çavuşoğlu, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclis salonuna geçildi.



Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. CHP’li 52, AK Partili 16, Yeniden Refah Partili 2, MHP ve BBP’li birer meclis üyesinin oluşturduğu mecliste gündem önce organ seçimleri ardından ise belediyenin borçlarıydı.



Toplantıda 2 yıl sürecek olan Belediye Meclisi 1’inci ve 2’nci Başkan Vekili seçimi yapıldı. CHP Grup Başkanı Osman Bartal, 1’inci Başkan Vekili olarak, 1989-1999 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ali Marım’ı önerdi. Yapılan gizli oylama ile Marım, kullanılan 67 oydan 52’sini aldı. 15 oy da boş çıktı.  Öte yandan CHP Grup Başkanı Bartal, Meclis’in 2’nci Başkan Vekili için, Nurgül Kabukçu’yu önerdi. Kabukçu, yapılan gizli oylamada kullanılan 67 oydan 50’sini aldı, 17 de boş oy çıktı.





Toplantı öncesi belediye binası önüne borç listesi astıran Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, göreve geldikten sonra çalışma yaptıklarını belirterek “Denizli’nin borç durumuyla ilgili bir liste yayınladık. Bu listede özellikle kamuoyunun dikkatini çekmek istediğimiz birkaç husus var. Nasıl bir belediye devraldığımızın bilinmesini istiyoruz. Amacımız kimseyi şikâyet etmek değil. Bugünkü mevcut durumumuzun herkes tarafından açık net bilinmesidir.



Biz geldiğimizden itibaren bir haftadır belediyenin borç durumu ile ilgili bir çaba içerisindeyiz. Şu ana kadar tespit edebildiklerimizle size bu bilgileri sunmak istiyorum. İlerleyen süreçte nelerle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Umarız ki bu son borç tutarı olur. Bunu temenni ediyorum ve dua ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon