POLİTİKA

ALİ BABACAN, DENİZLİ’DE GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

ALİ BABACAN, DENİZLİ’DE GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Babacan gerçekleştirilen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ALİ BABACAN'IN BASIN TOPLANTISINDAKİ AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Babacan, “Biz yapılan kamuoyu araştırmalarının tamamını takip ediyoruz. Özellikle son aylarda kamuoyu araştırmaları 2 sınıfa ayrıldı. Bir gerçekten kamuoyunu ölçmeye çalışan, siyasi eğilimlerini anlamaya çalışan ve raporlayan araştırmalar. Bir de yayınladıkları raporlarla kamuoyunu etkilemeye çalışan. Yani gerçekten uzak falanca parti şöyleymiş, o iniyor o çıkıyor havasını oluşturup kamuoyunu o şekilde etkilemeye çalışan yayınlar… Bu ikisini birbirinden ayırmak gerekiyor. Ama asıl düzgün bir şekilde kamuoyunu ölçmeye çalışan şirketlerin yaptığı çalışmaları düzenli alıyoruz. Bir de kendimiz de ayrıca Haziran ayından bu yana kendimizi ilk defa şöyle bir sahada baktırıyoruz.100 kişi ile görüşmeye teşebbüs ederseniz, bunlardan 10’u 20’si ancak konuşuyor. Konuşmaya başlayanların en az yarısı, bazen yüzde 60’ı, 70’i anketin ortasında bırakıyor. Siyasi bir anket olduğunu anda masadan kalkıyor. Telefonda ‘İşim var’ diyerek kapatıyor. 100 kişiyle görüşmeye teşebbüs eden anket firmaları nihai anket olarak ancak belki 2-3-4-5 kişi ile anketi tamamlıyor. Dolayısıyla 100 kişiden 95’inin ne düşündüğünü anlamak mümkün olmuyor. Geriye kalan o 2-3-4-5 neyse, onlar üzerinden bir yorum yapılmaya çalışılıyor. Dolayısıyla biz bunların hepsine bakıyoruz. Trendleri gösteren çalışmalar var. Ama bizim partimizle ilgili sahada gördüğümüz tabloyu, dün işte Denizli’nin caddelerinde sokaklarında otobüslerimizle gezdik. Esnafın, yolda yürüyen vatandaşlarımızın, balkonlarda oturan, camlardan bize ilgisini gösteren vatandaşlarımızın durumunu burada gördük. Denizli’de yayınlanan hiçbir anket, bize o tabloyu göstermiyor. Bambaşka bir durum var. Çınar Meydanı’na gelen vatandaşlarımızın bize ilgisini ve alakasını gördük. Orada bir aşure programı vardı. Daha sonra aşure programı küçük çaplı bir mitinge dönüştü" şeklinde konuştu. 

“SEÇMENİN 3’TE 1’İ DEVA PARTİSİ’NİN VARLIĞINDAN HABERSİZ”
Babacan, “İnsanlar bir, sorunların derinleştiğini görüyor. İki, mevcut hükümetin artık bunu çözme kapasitesinin azaldığını görüyor. Üç, yeni bir siyasi parti olarak bizi dinliyor ve anlamaya çalışıyor.Bu bizim için çok çok kıymetli. Dolayısıyla bizi dinleyen ve anlamaya çalışan çok geniş bir kitle var. Bize olumlu bakan çok daha geniş bir kitle var. Henüz bizim adımızı duymayan da bir kitle var. Yani yaklaşık olarak seçmenin galiba 3’te 1’i kabaca, DEVA Partisi’nin varlığından habersiz. Bu ulusal medyadaki partimizle ilgili hükümetin uyguladığı karartma politikası, bazı kesimlerin partimizle ilgili henüz bilgi sahibi olmamasını beraberinde getiriyor. Ama bu sadece zaman meselesi. Zaman bunun hepsini çözecek. Gerçeği saklamak ancak bir süre mümkün oluyor. Bir süre örtmeye çalışıyorsunuz. Gerçek neyse o bir süre sonra ortaya çıkıyor ve herkes bunu görmeye anlamaya başlıyor. Dolayısıyla partimizi kurduğumuz günkü durum farklı. 1 sene önceki durum farklı. Bugün geldiğimiz nokta çok şükür farklı.Zaman içerisinde inşallah duymayan bilmeyen kalmayacak. Zaten bir kere duyup bildikleri zaman, bize bakış olumlu. Olumlu bakışın somut desteğe dönmesi sadece bizim gayretimiz, teşkilatlarımızın gayretiyle olacak. Hem önümüzdeki genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde hiç kimsenin beklemediği hiçbir ankette görünmeyen çok sürpriz bir başarıyı ortaya koymuş olacağız. Çünkü en geniş anket Türkiye genelinde 2500-3000 kişiyle yapılıyor. Bazıları 1500, 1000 kişi. Biz bir gün sokağa çıkınca zaten, bir şehirde 1 kaç bin kişiyi görüyoruz, izliyoruz en azından uzaktan selam veriyoruz. Sadece ben değil, genel merkezden arkadaşlarımız her ay bütün illerde program yapıyor. Dolayısıyla bizim sahada gördüğümüz tablo, yayınlanan her hangi bir anketin çok daha üzerinde büyük bir örneklerle görülmüş tablo” diye konuştu.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon