EKONOMİ

AKGÜN ELEKTRİK VE MÜHENDİSLİK, ÖZBEKİSTAN SURHANDARYA'DA ELEKTRİK SANTRALİ KURACAK

AKGÜN ELEKTRİK VE MÜHENDİSLİK, ÖZBEKİSTAN SURHANDARYA'DA ELEKTRİK SANTRALİ KURACAK
Türkiye'de güneş enerjisi santrali inşaatı konusunda uzmanlaşmış Akgün Elektrik ve Mühendislik firmasının Özbekistan Şubesi olan Akgün Enerji'nin CEO'su Kemal Günay başkanlığındaki heyet üyeleri, Özbekistan Surhandarya Bölgesi Valisi Uluğbek Kasimov ile bir araya gelerek modern bir yenilenebilir kaynak kurulması konusunu ele aldı.

Surhandarya Valisi Uluğbek Kasimov, Türkiye'de güneş enerjisi santrali inşaatını yapan Akgün Enerji'nin CEO'su Kemal Günay başkanlığındaki heyeti kabul etti. Toplantıda, Özbekistan ile kardeş ülke Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerinin önümüzdeki yıllarda yeni bir aşamaya geçeceği kaydedildi. Ülkemizin güneyindeki vaha havasının yılın dört mevsimi güneşli olması, yenilenebilir elektrik kaynağının akıllıca kullanılması için iyi bir fırsat olduğu kaydedildi.



Türk yatırımcılar, Surhandarya bölgesinde yılın büyük bölümünde havanın güneşli olduğunu, önümüzdeki yıllarda giderek ihtiyaç duyulacak yenilenebilir elektrik kaynakları da dahil olmak üzere enerji kaynaklarının devreye sokulması için gerekli fırsat ve koşullara sahip olduğunu vurguladı. Türk yatırımcılar bu fırsatı etkin bir şekilde değerlendirmek amacıyla bölgede 100 MW'lık güneş enerjisi santrali kurma projesini öne sürdü.



Görüşmeler sonunda projenin teknik ve ekonomik olanaklarının her iki taraftan uzmanların katılımıyla gözden geçirilmesi ve iyileştirme çalışmalarının başlatılması konusunda mutabakata varıldı. Müzakereler sırasında bölge valisi, böyle ileriye dönük, ekonomik ve ekolojik açıdan etkili bir projenin ortaklaşa uygulanması için uygun koşullar yaratmaya ve uygulanmasına yakından yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.



Yerli ve Türk uzmanların katılımıyla projenin teknik ve ekonomik olanakları gözden geçirildi ve uygun iyileştirme çalışmalarına başlanması önerildi. Firmanın Surhandarya ziyareti ve bu bölgede ele aldıkları santral çalışmaları, Özbekistan basını ve Rusya medyasında da geniş yer buldu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon