EKONOMİ

AKARYAKIT ZAMLARI DEVAM EDER Mİ? FİYATLAR GERİ GELİR Mİ?

AKARYAKIT ZAMLARI DEVAM EDER Mİ? FİYATLAR GERİ GELİR Mİ?
Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı uçtu. Sektör temsilcisi Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, savaşla birlikte artarak devam eden akaryakıt zamları ile ilgili Denizli Metropol’e açıklamalarda bulundu. Zamlar sürer mi? Haberimizde…

ÖZEL HABER
Savaş Türkiye’de de akaryakıt sektöründe peşi sıra zamlar yaşanmasına neden oldu. Sektör ve vatandaşlar zamların devam edip etmeyeceği ile ilgili endişe içinde. Brent petrol fiyatı yükseliyor. Sadık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, savaşla birlikte artarak devam eden akaryakıt zamları ile ilgili Metropol’e konuştu.

TURGAY MERSİN'İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...


Mersin “Maalesef son bir yıldır akaryakıta büyük zam var. 7,50 liraya sattığımız bir mazot şimdi 23 liraya kadar dayandı. Rusya Ukrayna savaşı da bunu çok tetikledi. Savaş başlamadan önce brent fiyatı 60 Dolardı, 140 Dolara kadar çıktı. Enerji fiyatlarının yükselmesi ciddi problem. Bu zamlar bize enflasyon olarak geri dönüyor. Enflasyonun artması enerji fiyatlarına bağlandı. Fiyatlar geri gelir mi? Brent fiyatının geri gelmesi lazım. Savaşın seyri çok önemli. Tam tersine ilerleyeceği ve başka ülkelere sıçrayacağı söyleniyor. Ben kısa vadede brent fiyatının geri geleceğini düşünmüyorum. Daha da artabilir. Savaş gerilimi sürüyor. Ülkemiz için enerji fiyatları çok önemli. Çünkü direk enflasyonu etkiliyor” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon