POLİTİKA

MHP İL BAŞKANI YILMAZ: DR. DEVLET BAHÇELİ'Yİ HİÇ KİMSE SORGULAYAMAZ

MHP İL BAŞKANI YILMAZ: DR. DEVLET BAHÇELİ'Yİ HİÇ KİMSE SORGULAYAMAZ
MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kale ilçesinde Belediye Meclisinin aldığı kararla Dr. Devlet Bahçeli Stadyumu’nun isminin Emmoğlu Kemal Candan olarak değiştirilmesiyle ilgili açıklama yaptı, tepki gösterdi.

MHP’li Yılmaz, "Kale ilçemizde sayın genel başkanımızın isminin verildiği stada dair isim değişikliği gerçekleştirilmiştir. Bu, şu anki ismi veren belediye başkanı tarafından gerçekleştirilmiştir. Onu sorgulamak ya da merak etme gereğini hissetmiyorum. Ancak her kim ki sayın genel başkanımın ismini kaldırma haddini kendinde bulmuş,  çapını ve çevresini değerlendirsin. Netice olarak herkes bilsin ki; Aziz ve Asil Milletimizin gönlünde yer etmiş Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli'yi hiç kimse sorgulayamaz! Varolsun Ülkücü-Milliyetçi Hareket! Varolsun Türkmen Beyimiz" ifadelerine yer verdi.



Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, tepkilere yanıt verdi ve kararın siyasi olmadığını, sahada vatandaşlardan kendisine gelen talepler doğrultusunda isim değişikliğine gittiğini söyledi. AK Partililerin, Bahçeli adını taşıdığı için stada gitmediklerini; MHP’lilerin ise Erdoğan adını taşıdığı için er meydanına gitmediklerini söyleyen Hayla, “O gün için kim nereye liderin ismini vermiş Allah aşkına? Benim bu isimleri değiştirmemde herhangi bir siyasi kasıt yok. Vatandaşlar bana isim değişikliği konusunda kırgın olduklarını söylediler. Spor tesislerine siyasi isimler koyduğum için vatandaşlar tepki gösterdi. Bir ülkücü Erdoğan’ın adı olduğu için güreş izlemediğini söyledi. Ak Partili bir kardeşim Devlet Bahçeli ismi var diye maç izlemediğini söyledi. Ben de bu bunu değerlendirerek meclis toplantımda olayı anlattım” ifadelerini kullandı.



Hayla konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devlet Bey’in ismini silip Özgür Bey’in ismini yazsaydım; Cumhurbaşkanımızın ismini silip İsmet İnönü Er Meydanı yazsaydım tamam… Bu tepkiler de haklı olurdunuz. Tamamen halka yönelik bir icraat olarak yaptım. Kesinlikle bir siyasi kastım yok. Güreş meydanına Cumhurbaşkanının ismini koyduğumda, o zamanki il başkanı açılışa bile gelmedi. Arayıp tebrik etmedi. Stadyuma Devlet Bey’in ismini verdiğimde hiçbir tane MHP’li kardeşim, ülkücü kardeşim arayıp da başkanım tebrik ediyorum, ülkücü bir genç olarak yetiştiğini burada gösterdin, demedi. Şimdi bakıyorum arkadaşlar şov peşinde. Ben buna şov diyorum, kesinlikle başka bir şey değil. İlçemin değerlerini koydum. O gün koyduğumda tebrik etmeyenler bugün kaldırdığımda niye tepki veriyorlar”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon