POLİTİKA

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN 1 MAYIS MESAJLARI

DENİZLİ PROTOKOLÜ’NDEN 1 MAYIS MESAJLARI
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler yayımladıkları mesajla tüm çalışanların gününü kutladı.

Türkiye genelinde milyonların alanlara çıkarak kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle Denizli protokolü ve siyasiler de yaptıkları açıklamalarla tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN
“Ülkemizin gelişmesi,  kalkınması ve ilerlemesinde önemli pay sahibi olan emek ve alın teriyle hayatını kazanan tüm çalışanlarımızın ve işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.  Üretmek, emek vermek çok değerlidir. Ülkemizin geleceğe güvenle bakabilmesi için emekçilerimiz, yarınlarımızın inşasında kendilerine düşen görevi en ulvi şekilde yerine getirmektedirler.  En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. Bizler millet olarak çalışanın hakkını, alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine sahip bir kültürün mensubu olarak işçilerimizin daima yanındayız. Devletimiz tarafından emekçilerimizin çalışma hayatının iyileştirilmesi yönündeki çalışmalara devam edilecektir.  Bu duygu ve düşüncelerle; tüm işçi kardeşlerimize çalışma hayatlarında sağlık, huzur ve mutluluklar diliyor, 1 Mayıs’ın, özveri ile çalışan ve üreten emekçilerin arasındaki birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum”

TBMM BAŞKAN VEKİLİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ GÜLİZAR BİÇER KARACA

“Bugün dünya genelinde milyonlarca işçi temel haklarından yoksun bir şekilde çalışmaya zorlanıyor. Türkiye'nin de içinde bulunduğu ülkelerde, özellikle 80'lerden sonra yaşanan neo-liberal dönüşümler işçileri daha da ezerken kadınların ve çocukların maruz kaldığı işgücü sömürüsü meşrulaştırılıyor, yaygınlaştırılıyor. Çocuklar ve kadınlar, yoksulluğun pençesinde, temel hakları ellerinden alınmış bir şekilde çok uluslu şirketlerin kar hırsına kurban ediliyor. Buna karşın işçiler de; tarih boyunca emeklerinin karşılığını alabilmek, insanca yaşam koşullarına sahip olabilmek adına yürüttüğü mücadelesini, gelecek nesillerin de daha iyi bir dünyada yaşamasını sağlamak için sürdürüyor. Evet; işçilerin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gözden çıkarılan, yoksulluk ve güvencesizlik içinde sürdürdüğü yaşamları, sistemin çarkları arasında öğütülüyor… Kötü çalışma, barınma ve beslenme koşulları, işçileri öldürmeye devam ediyor. İş kazaları değilse açlık, yoksulluk onları öldürüyor. Bu 1 Mayıs’ta da ülkemizde işçi düşmanlığına, emeğin taşerona, kiralık ve güvencesiz çalışmaya bağlı hale getirilmesine, gerici sömürü politikaların distopik bir yoksulluk olarak halka dönmesine tanıklık ediyoruz. Neo-liberal dünyanın cevval bir neferi olan AKP’nin sorumlu olduğu yakıcı ekonomik krizde dahi işçiler ve yoksullaştırdığı halka karşı “IMF’siz IMF politikalarına” sarılması AKP iktidarının karakteridir. Ama unutulmasın; emeğin sömürüldüğü, işçilerin haklarının gasp edildiği bu dünyada, her 1 Mayıs işçilere umut ve direniş de sunuyor. İşçilerin birlik içinde mücadele ederek emeğin değerini ve onurunu savunması, kapitalist sisteme karşı verilecek en etkili cevap olmayı sürdürüyor... İşçiler tüm dünyada kendilerini gözden çıkaran anlayışa bu 1 Mayıs’ta da direnecek, karakteristik özelliği gereği hakkını koruyacaktır. Emeğin, barışın, demokrasinin, adaletin, hukukun özgürlüğün dünyası; çocukların geleceği için 1 Mayıs'ta da bir arada olacaktır… İlham bu 1 Mayıs’ta da olduğu yerde duruyor: Dünyanın bütün işçileri birleşecektir…”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU
“Emek en kutsal değerdir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü emek ve alın teriyle kazanan, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizle birlikte kutlayacağız. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte meydanlarda dalgalandıracağız. Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek özlemiyle, şehrimizin daha güzel yarınlarını işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Dökülen her damla alın terinin kıymetini biliyor, insanca bir yaşam için emeğin kutsallığına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emek mücadelesinde yaşamını yitiren herkesi saygıyla anıyor, alın teriyle üreten, geleceğimiz ve güvencemiz olan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN
“1 Mayıs işçilerin, emekçilerin birlik ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan en özel kazanımlardan biridir. Bizler için, alın teri ve emek en yüce değerdir. İnsana insan olarak değer veriyor, emeğe ve alın terine fazlasıyla saygı duyuyoruz. 1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. Ülkemizin çalışma hayatına yön veren işçilerin emeğinin karşılığını vermek, çalışma hayatlarında kolaylık sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Merkezefendi Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımız, işçilerimiz ve emekçilerimizle bir aile olarak, ‘Ben sen yok, biz varız’ diyerek ilçemize var gücümüzle hizmet ediyoruz. Birbirimiz ile olan bu bağ sayesinde güzel Merkezefendimize en güzel hizmetleri kazandırabilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm emekçi kardeşlerimizin demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ı içtenlikle kutluyorum”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI ALİ RIZA ERTEMUR
Emeğin ve dayanışmanın temsilcileri tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Bugün, emeğin onuru ve mücadelenin gücüyle dolu olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm emekçi kardeşlerimin hak ettikleri değeri bulduğu, adaletin ve eşitliğin hâkim olduğu bir dünyada birlikte omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Emeğin ve mücadelenin bayramı olan 1 Mayıs'ta tüm işçi kardeşlerimin yanında olduğumu belirtmek isterim. Alın teriyle, emekleriyle toplumumuzu şekillendiren her bir işçinin hak ettiği değeri görmesi ve insanca yaşam koşullarına kavuşması için var gücümüzle çalışacağız ve çalışıyoruz. Ülkemize gelen baharla birlikte, bu 1 Mayıs’ında bir dönüm noktası olmasını temenni ederek, işsizliğin net çözüme kavuştuğu, iş cinayetlerinin sona erdiği, işçi kardeşlerimizin sömürülmesinin sona erdiği, gelir dağılımının düzeltildiği, çalışma koşullarının iyileştirildiği, emeğin karşılığının alındığı, üretim ve üretenden yana olan Türkiye hayaline kavuşmamıza vesile olmasını diliyorum. Bu düşüncelerle, emeğin ve dayanışmanın temsilcileri tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum”

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM
“Emeğin üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. Temel haklar ve özgürlükler iktidar eliyle yok ediliyor. Çalışma yaşamı ve örgütlenme hürriyeti daha fazla kıskaca alınmak isteniyor. Kiralık işçilik, taşeronlaşma ve güvencesiz çalışma iş yaşamanın tüm alanlarında yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. İşsizlik ve iş kazaları artıyor, yoksulluk kökleşiyor; gelir adaletsizliği ve eşitsizlik ülkemizin kaderi haline getirilmek isteniyor. Kendisine oy vermeyen emekçiyi fişleyen, ayıran, her türlü haksızlığa maruz bırakan bu zihniyetin kötülüğü sona erecek. Bize oy versin veya vermesin, düşüncesi ne olursa olsun, devletin gücünü hiçbir emekçinin hayatını karartmak için kullanmayacağız. Devlet yine adalet ve eşitlik ilkesi üzerinden yaşayacak! İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın felsefesi varoluşumuzun temelidir. O çirkin, o huzur kaçıran, o zehirli, o ayrımcı dili bitirecek, birleşe birleşe kazanacağız! Bayramsız bayramların bitmesine, kutlayacağınız bayramların gelmesine az kaldı. Denizli’mizde ve ülkemizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü emeğin, demokrasinin ve özgürlüğün bayramı olarak, emekçi halkımız da birlikte meydanlarda kutlayacağız. Emeğin, dayanışmanın, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. Tüm emekçilerimizle birlikte söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var. İşçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs’ı kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs”
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon