EĞİTİM

5. YILINI TAMAMLAYAN İSTEK DENİZLİ OKULLARI YAPAY ZEKA DESTEKLİ EĞİTİM VERİYOR

5. YILINI TAMAMLAYAN İSTEK DENİZLİ OKULLARI YAPAY ZEKA DESTEKLİ EĞİTİM VERİYOR
Denizli'de altı yıllık geçmişi olan ve eğitim hizmetinde 5. yılını tamamlamak üzere olan İSTEK Denizli Okulları, uluslararası Bakalorya programını Denizli'de ilk uygulayan ve yapay zeka destekli eğitim programına kurumsal anlamda ilk geçen eğitim kurumu olarak dikkat çekiyor. İstek Denizli Okulları Kurucusu Nihan Özel “Hayallerimizi gerçekleştiriyor, Memleketimize hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İstek Denizli Okulları yöneticileri, basın mensuplarıyla okulda bir araya geldi. Merkezefendi ilçesi Selçuk Mahallesindeki okul kampüsünde düzenlenen basınla buluşma okul kurucusu Nihan Özel, kampüs müdürü Nevzat Neyzen Gökcen, anaokulu müdürü Şeminur Sırlan, ilkokul müdürü Arzu Aksoy, ortaokul müdürü Zerrin Öztürk, fen lisesi müdürü Burak Çeven, Anadolu lisesi müdürü Eray Dökmeci, ölçme değerlendirme koordinatörü Metin Özaltun ve uygulamalı dersler müdür yardımcısğ Ahmet Keskin’in de aralarında bulunduğu yönetim kadrosu katıldı.



İSTEK Denizli Okullarının kurucusu Nihan Özel, okulun eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları ve başarıları hakkında bilgi verilen toplantıda yaptığı konuşmada, "Atatürk'ün izinde, hayallerimiz, ideolojilerimiz, inandığımız, doğru bildiğimiz ilkelerimiz doğrultusunda, bilimin ışığında bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Kendi evlatlarımız için düşündüğümüz bireysel hayali kolej çatısı altında daha geniş alanda hayata geçirmek istiyoruz. Hiçbir zaman ticari bir amaç gütmedik. Bu konuyla ilgili hayallerimizi gerçekleştirmek için yıldan yıla daha da sağlıklı bir şekilde ilerliyoruz. Ulaşılmaz bir okul değiliz. Maddi olanaksızlıklar içindeki başarılı öğrencilere ulaşmak istiyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalar var. Yıldan yıla da bu alandaki çalışmalarımızı genişleterek ilerliyoruz. Ben şahsım olarak 25 yıldır maddi olanaksızlıklar içinde ama başarılı olan öğrencilerle bir arada olan bir STK'da yönetimdeyim ve onlarla çok iç içe olduğum için mutlaka bu alanda da onlara yer açmak bizim görevimiz. Depremzedelerle ilgili de onların durumunu bilerek hareket ediyoruz. Hiçbirini misafir öğrenci statüsünde bulundurmadık. Kalmak istedikleri zaman kalmalarını sağladık, hala da kalanlar var. Eğitim tek yönlü değil çok yönlü bir süreç. Memlekete hizmet amacıyla buradayız ve bu amaç doğrultusunda işimizin başındayız." ifadelerini kullandı.



"FARKLILIKLARIMIZ VAR"
İstek Denizli Okulları Kampüs Müdürü Nevzat Neyzen Gökcen de eğitim içeriği ile ilgili yaptığı konuşmada, İSTEK Denizli Okulları olarak bu yıl hizmetlerinin Denizli'de 5. yılı olduğunu ifade ederek, "Altı yıllık bir geçmişimiz var. Ancak Türk milli eğitim sisteminde de 39 yıllık bir birikime sahibiz İSTEK okulları olarak. Kurumumuzun felsefesi tamamen ülkesini seven, milliyetçi, Türk milliyetçisi, Atatürkçü çocuklar yetiştirmek. Bu uğurda öğrencilerimizi geleceğin nesilleri haline getirebilmek gayretiyle elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda 850'ye yakın öğrencimiz, 140 öğretmenimizle güçlü şekilde 5. yılımızı tamamlamak üzereyiz. Kurumumuzu diğer özel okullardan ve eğitimin diğer paydaşlarından farklı kılan birçok husus var. Beş yılda gerçekten Türk milli eğitim sisteminde öncü olabilecek, Denizli'de ise birçok alanda öncülük yapan bir eğitim kurumuna dönüştü." dedi.



ULUSLARARASI BAKALORYA PROGRAMINI UYGULUYOR
Anaokulu ve ilkokul kısmı olarak uluslararası Bakalorya (International Baccalaureate-IB)  programını Denizli'de uygulayan ilk ev tek okul olduklarının altını çizen Gökcen, "Evrensel düzeyde kabul görmüş bu eğitim programı gerçekten eğitim kalitesini evrensel düzeyde ispatlamış ayrıca tek programdır. Öğrencilerimiz anaokulu ve ilkokuldan mezun olduktan sonra uluslararası alanda hem üniversitelerin kabulü gerçekleşmekte hem de iş hayatında bir adım daha öne çıkabilmektedir. Bugün öğrencilerimizin bir ABD'li, bir İngiliz, bir İrlandalı çocuktan hiçbir farkı sosyal alanda bulunmamaktır. Çünkü akredite bir program uygulamaktayız. Bu uluslararası sistem gerçekten zor, aynı zamanda meşakkatli bir süreçtir. Bunun için gerçekten eğitime gönül vermiş öğretmenlere ihtiyaç vardır. Bu alanda öğretmenlerimizi sürekli hizmet içi eğitimlerle geliştirmekte ve onlara destek olmaktayız." diye konuştu.



EĞİTİMDE YAPAY ZEKAYI KULLANIYOR
Bir diğer hususun yapay zeka destekli eğitim programını uygulamaları olduğunu ifade eden Gökcen, "Kurumumuz yapay zeka destekli eğitim programına Denizli'de kurumsal anlamda ilk geçen eğitim kurumu. Dolayısıyla öğrencilerimizin farklılıklarını da göz önünde bulundurarak bireyselleştirilmiş eğitim modeline geçmiş tek okuluz. Eğitimde yenilikçilik ve sürekli gelişim prensiplerimiz doğrultusunda, öğretmenlerimize ve yardımcı hizmetler personelimize yönelik düzenli hizmet içi eğitimler veriyoruz. Yabancı dil ediniminde güncel süreçleri takip ederek bireyselleştirilmiş eğitim sunuyoruz. Ayrıca, yapay zeka kullanımı konusunda aldığımız eğitimlerle bu teknolojiyi sınıflarımıza entegre etmiş bulunuyoruz ve ilimizdeki diğer öğretmenlere de yapay zeka eğitimi seminerleri düzenleyerek bilgi paylaşımında bulunmayı hedefliyoruz." dedi.



İstek Denizli Okulları'nda yabancı dil eğitiminin, sadece dil bilgisi kurallarını ve kelime ezberini öğrenmekten öte dilin doğal ve işlevsel bir şekilde edinilmesini hedeflediğine işaret eden Gökcen, " İSTEK Denizli Okulları olarak, öğrencilerimizin yabancı dilleri yüksek bir iletişim becerisiyle kullanmalarını sağlamak ve onları global dünyada başarılı olmaları için gerekli donanımla yetiştirmek temel hedeflerimiz arasında yer alır. Öğrencilerimiz, yabancı dil eğitimi ve akademik başarıları sayesinde yurtdışındaki üniversitelerden burslu kabul teklifleri almaktadır. Her yıl LGS ve YKS'de yüzde 100 başarı oranıyla öğrencilerimizi hedefledikleri üniversite ve bölümlere yerleştiriyoruz. Üniversite sınavlarında geçen yıl yüzde 100 başarı elde ettik. Öğrencilerimizin yüzde 20'si yurt dışında istedikleri bölümlere zorlanmadan girebilme başarısı gösterdiler." ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon